Orechový dezert s opitým ovocím

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. februára 2016
Orechový dezert s opitým ovocím
Foto: Robert Hüttner
9
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

40 g
80 g mleté
50 g
240 g
350 ml
Omáčka z lesných plodov:
400 g mrazené
100 ml
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Nesekané pistácie a vlašské orechy spojíme dokopy spolu s medom a hmotu vložíme naspodok silikónových formičiek.

  2. 2

    Čokoládu rozpustíme nad parou spolu so šľahačkou a zalejeme tým orechovo–medovú hmotu.

  3. 3

    Takto naplnené formičky vložíme aspoň na 3 hodiny do mrazničky. Stuhnuté tortičky vyberieme z formičiek a podávame s omáčkou z lesných plodov, ktorú si spravíme uvarením všetkých potrebných surovín.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie tortičky sa mi páčia, vypadajú chutné a sladké, len nie pre mňa, ale jednu by som zhltla :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia