Biely škoricový mousse
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Postup
-
1
Formu vypláchneme studenou vodou a vložíme do nej fóliu. Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Želatínu namočíme do studenej vody. Dva žĺtky a jedno celé vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vmiešame vyšľahanú smotanu.
- 2
Všetko preložíme rovnomerne do formy a preložíme fóliou. Necháme zachladiť asi 4 hodiny. Potom pomocou dvoch lyžíc vytvárame kopčeky.
- 3
Z pomaranča odkrájame šupu. Vnútorné dieliky plodov oddelíme od membrány. Druhý pomaranč odšťavíme. Kúsky očistených dielikov pomaranča vložíme do pomarančovej šťavy, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
- 4
Náš tip: Na ozdobenie pokrmu môžeme použiť čokoládové hoblinky. Vhodným doplnkom môže byť aj ovocný šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu