Biely škoricový mousse

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Biely škoricový mousse
Foto: Archív Vojtecha Artza

Suroviny

400 ml
330 g
3 plátky
100 ml
10 g
10 g
2 ks
20 ml
2 ks veľké
2 dl




Postup

  1. 1

    Formu vypláchneme studenou vodou a vložíme do nej fóliu. Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Želatínu namočíme do studenej vody. Dva žĺtky a jedno celé vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vmiešame vyšľahanú smotanu.

  2. 2

    Všetko preložíme rovnomerne do formy a preložíme fóliou. Necháme zachladiť asi 4 hodiny. Potom pomocou dvoch lyžíc vytvárame kopčeky.

  3. 3

    Z pomaranča odkrájame šupu. Vnútorné dieliky plodov oddelíme od membrány. Druhý pomaranč odšťavíme. Kúsky očistených dielikov pomaranča vložíme do pomarančovej šťavy, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Náš tip: Na ozdobenie pokrmu môžeme použiť čokoládové hoblinky. Vhodným doplnkom môže byť aj ovocný šalát.

Diskusia k receptu