Biskupská tehla fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 18. apríla 2012
Biskupská tehla (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento chutný zákusok som prvý krát robila teraz na Vianoce.Je z TV.Mám veľa druhov ovocných chlebíkov,no tento ma zlákaj svojou jednoduchosťou.Výsledok bol nad očakávanie Zobraziť celý popisTento chutný zákusok som prvý krát robila teraz na Vianoce.Je z TV.Mám veľa druhov ovocných chlebíkov,no tento ma zlákaj svojou jednoduchosťou.Výsledok bol nad očakávanie a preto som sa ho rozhodla pridať.Veď on sa hodí na každú oslavu.Čím viac postojí,tým je chutnejší.

40 minút
príprava
75 minút
na 170 °C

Suroviny

cesto:
300 g
100 g
z 1/2 citróna
100 ml -Um
180 g
2 kávové lyžičky
100 g
100 g - zmäknuté
3 ks
75 g
75 ml na pokapanie-
3 PL na zdobenie -
1PL
75 g n na zdobenie




Postup

  1. 1

    Postup: Hrozienka,kand.ovocie a nastrúhanú citrónovú kôru zmiešame,zalejeme rumom a necháme cez noc marinovať.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mise premiešame múku,kypriaci prášok,cukor vanilkový a škoricový cukor,zmäknuté maslo a celé vajcia.Všetko spracujeme šľahačom do hladka.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ručne pomaly vmiešame namarinádované ovocie a na jemno nastrúhaný marcipán.Cesto vylejeme do maslom vytretej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyliate cesto.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 70 minút.Upečený korpus popicháme ihlicou a pokvapkáme rumom.Ešte teplý korpus potrieme marhuľovým lekvárom rozrobeným s lyžicou horúcej vody.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec korpus polejeme rozpustenou polevovou čokoládou.Marcipán rozvaľkáme na malom množstve práškového cukru a vykrajujeme ozdobky,a korpus prizdobíme.Keďže som ho piekla na vianočné sviatky,boli to hviezdičky.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú tehlu dáme schladiť.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotová biskupská tehla.Zo zákuskom budete veľmi spokojné.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Želám vám,nech sa vám zákusok vydarí.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Toto je ešte foto z Vianoc.Chcela som pridať aj prekrojený chlebík,aby bolo vidieť štruktúru.

    Biskupská tehla (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marijanka712
máš ho velmi pekný, občas človek dostane aj na tentodruh zákuskov chuť a preto ti dakujem za rp
maartina
presne podľa tohto receptu som aj ja piekla na Vianoce, jeden pre nás a druhý som darovala ...súhlasím s Tebou, recept je výborný a na druhý či tretí deň je najchutnejší :)
tothka
Je koláčik na akúkoľvek príležitosť, pekne sa ti vydaril, KK
matata1
biskupský chlebík mám veľmi rada, vyskúšam aj túto verziu.
3sandra3
jééj,, aká je krásna tehlička, a s akou láskou si ju piekla... vyzerá úžasne
tatranka
Ďakujem za komentáriky.@maartina som rada,že ho máš tiež odskúšaný a že s ním bola spokojná.Páči sa mi na recepte,že nič netreba zvlášť šťahať.Ide to rýchlo a ako píšem,výsledok je veľmi dobrý.
evusik
pekne si ho vyzdobila a aj v reze vyzerá dobre.... mám rada takéto koláčiky k čaju... precízne spracované ako vždy :-)
kata50
Takýto chlebík s ovocím v tvojom spracovaní - nemá konkurenciu :-))
evanaaa
Teda, @Tatranka , ale si ma potešila, tuším ho spravím, ku káve, k čaju alebo ku kakavku, na to som sa dlho chystala, len, samozrejme bez toho marcipánu a ozdôb. Najmä, keď vidím aký pekný je ten tvoj chlebíček.
sneica
krasna tehla...krasna je aj prekrojena uz len spoznat chut....ukladam ...:)
tatranka
@evanaaa budeš ho mať,okrem pečenia,raz dva.Lebo sa musí tak dlho piecť.Sú tam dosť ťažké ingrediencie.
evas13
krásny chlebíček, už by som ho mala spraviť, formu mám, tak prečo nie. :)
marikafil
Všelijaké biskupské chlebíky kolujú po internete, ale tento sa mi špeciálne páči, že tam ide marcipán. No a tak, aby som ten marcipán len tak z nudy nepojedla, túto tehlu čoskoro upečiem:-) Vďaka za recept - a samozrejme, chválim foto!
marta5
Na Vianoce som piekla -biskupský chlebík,bol veľmi dobrý.Ukladám aj ten Tvoj,iste ho vyskúšam,vyzerá perfektne.
dorisa
Biskupsky chlebíček mám rada, chcela som na Vianoce upiecť,ale nepojedlo sa , tak som nepiekla.
aroooo
páči sa mi, ukladám, ale marcipán nedám, bude to veľká chyba?
medovnicek
opäť super koláčik od teba s perfektným postupom, vyzerá jednoducho a pritom veľmi lákavo
tatranka
@aroooo nemyslím,že by chýbal ten marcipán.No budeš ho musieť niečim nahradiť.Buď orechmi,alebo kokosom,alebo podrvenými piškótami v tej gramáži,ktorou sa podieľa marcipán.No marcipán má svoju tipickú chuť,ktorá práve tejto tehle dodáva svojský šmrnc.
Ďakujem vám za komentáriky,ktoré ma tešia.Ďakujem.
cica2
wau aj tento biskupský chlebík nádherne vyzerá....kk:-))
izabella929
Drahá Martička, tento problém bol umelo vyvolaný neprajníkom, ktorému veľmi záležalo na tom, aby sa niť priateľstva medzi nami dvoma rozthla.Nemám záujem a nepriatelsvo ani v rodine, ale tobôž nie medzi cudzími ľuďmi.Si pre mňa prekrásnym vzorom v životnom štýle a ja nedokážem slovami vyjadriť to, ako si ťa vážim.Nemám nič voči tvojej osobe.Ten,ktor toto rozoštval a naštrbil, zrejme vedel, čo tým sleduje.Možno to ty vieš, ale ja nie.Na internete nemám nepriateľov.Bola si to ty, ktorá si ma sem pozvala a ja som ti nekonečne vďačná, preto nemám dôvod ti ubližovať.Je zaujímavé len to, že nikdy by som neverila, že sa niečo také môže tu, kde sa varí stať.Že mi niekto nadáva a ani neviem prečo, to nikdy nepochopím.Musím však na záver napísať pre všetkých, že si výnimočná žena, plná lásky, súcitu , nehy a dôvtipu.Nech ti to Martička tu na Vareche ešte doho varí a pečie..)prosím odpusť, že som si dovolila ťa osloviť v tvojej stránke. Izabela.
tatranka
No myslím,že som už prišla na prenášanie obrázkov ku textu.Za čo ďakujem Tatianke,@havinovi.https ://lh6.googleusercontent.com/-pMj7EZ5e6hQ/T6j-P4auDkI/AAAAAAAAIik/ALiZ57WjgsU/s512/Malinov%25C3%25BD%2520puding2.jpg
tatranka
Neviem,prečo sa mi to s textom nezobrazilo.Takže ešte ráz.