Foto: tatranka
Tento chutný zákusok som prvý krát robila teraz na Vianoce.Je z TV.Mám veľa druhov ovocných chlebíkov,no tento ma zlákaj svojou jednoduchosťou.Výsledok bol nad očakávanie Zobraziť celý popisTento chutný zákusok som prvý krát robila teraz na Vianoce.Je z TV.Mám veľa druhov ovocných chlebíkov,no tento ma zlákaj svojou jednoduchosťou.Výsledok bol nad očakávanie a preto som sa ho rozhodla pridať.Veď on sa hodí na každú oslavu.Čím viac postojí,tým je chutnejší.
príprava
na 170 °C
Suroviny
cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
z 1/2 citróna |
|
100 ml -Um |
|
180 g |
|
2 kávové lyžičky |
|
100 g |
|
100 g - zmäknuté |
|
3 ks |
|
75 g |
|
75 ml na pokapanie- |
|
3 PL na zdobenie - |
|
1PL |
|
75 g n na zdobenie |
|
Postup
-
1
Postup: Hrozienka,kand.ovocie a nastrúhanú citrónovú kôru zmiešame,zalejeme rumom a necháme cez noc marinovať.
-
2
V mise premiešame múku,kypriaci prášok,cukor vanilkový a škoricový cukor,zmäknuté maslo a celé vajcia.Všetko spracujeme šľahačom do hladka.
-
3
Potom ručne pomaly vmiešame namarinádované ovocie a na jemno nastrúhaný marcipán.Cesto vylejeme do maslom vytretej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy.
-
4
Vyliate cesto.
-
5
Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 70 minút.Upečený korpus popicháme ihlicou a pokvapkáme rumom.Ešte teplý korpus potrieme marhuľovým lekvárom rozrobeným s lyžicou horúcej vody.
-
6
Nakoniec korpus polejeme rozpustenou polevovou čokoládou.Marcipán rozvaľkáme na malom množstve práškového cukru a vykrajujeme ozdobky,a korpus prizdobíme.Keďže som ho piekla na vianočné sviatky,boli to hviezdičky.
-
7
Hotovú tehlu dáme schladiť.
-
8
Hotová biskupská tehla.Zo zákuskom budete veľmi spokojné.
-
9
Želám vám,nech sa vám zákusok vydarí.
-
10
Toto je ešte foto z Vianoc.Chcela som pridať aj prekrojený chlebík,aby bolo vidieť štruktúru.
Ďakujem vám za komentáriky,ktoré ma tešia.Ďakujem.
ť obrázok.Nikdy sa mi to nedarilo.
šiť.Skúsim to ešte ráz.