Bravčová panenka v listoch divého cesnaku

ethanel - fotkaethanel, 25. marca 2012
Bravčová panenka v listoch divého cesnaku
Foto: ethanel

Bol som na prechádzke popri rieke Avon a videl som že nám už pomali začína pekne rásť divý cesnak tak som si natrhal za Zobraziť celý popisBol som na prechádzke popri rieke Avon a videl som že nám už pomali začína pekne rásť divý cesnak tak som si natrhal za pekné dve hrste listov že niečo dobré uvarím ... tak ma napadlo toto ...

3
porcie
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
25 ks, cerstve listy
25 g
50 ml
Zemiakova kasa :
800 g
170 ml
2 kl
50 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme a odblaníme, nakrájame na tri rovnaké kúsky, okoreníme, osolíme, na panvičke rozpustíme maslo a olej opečieme paneku po všetkých stranách ,, asi 5 minút,, a nechame na tanieri odstáť.

    Bravčová panenka v listoch divého cesnaku - obrázok 1
  2. 2

    Listy z divého cesnaku, umyjeme a sparíme. Na rozloženú kuchynskú fóliu rozprestrieme listy z divého cesnaku položíme na ne mäso a zrolujeme do balotiniek.

    Bravčová panenka v listoch divého cesnaku - obrázok 2
  3. 3

    Necháme odstáť asi tak 10-15 minút, rozbalíme uložíme na malý pekáč, potrieme rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 180C približne 15 minút a dopečieme.

    Bravčová panenka v listoch divého cesnaku - obrázok 3
  4. 4

    Na prípravu zemiakovej kaše potrebujeme uvariť zemiaky s jedným bobkovím listom a 2 strúčkami cesnaku. Smotanu si jemne predhrejeme s maslom a soľou, neskôr pridáme celozrnnú horčicu. Zemiaky dobre vymiešame na hladkú a vláčnu kašu ručným mixérom a pomali pridávame zohriatu smotanu s prísadami. Servírujeme s balzamikovou omáčkou. Prajem dobrú chuť.

    Bravčová panenka v listoch divého cesnaku - obrázok 4

Diskusia k receptu

palokuchki
Krasne to vyzera na tom tanieri a podla chuti to je aj urcite vyborne. Tiez ma zaujala ta zemiakova kasa. Robievam podobne, nedavam bobkovy list a horcicu. Na buduce vyskusam aj takto.
ethanel
Dakujem ... aby sme sa pochopili v zemiakovej kasi nie su zrnka horcice ale celozrnna horcica ako taka ... tu v UK whole grain mustard ... nieco ako Kremzska horcica ak sa nemylim :)
lyali
Veľmi príjemné pre oko a isto aj pre chuťové poháriky :-) Čo sa týka tej horčice, dostala som jednu knihu s receptami od mojej sestry v UK a vo viacerých receptoch sa uvádza práve wholegrain mustard, tak používam u nás veru kremžskú :-)
ethanel
@lyali No ked som zbadal ten divy cesnak tak som zacal uvazovat co navarim ... napadlo ma aj risotto s divim cesnakom a mladym hraskom ale nakoniec som sa rozhodol pre kombinaciu jemnosti panenky, ktorej dodavaju chut mlade listy cesnaku, sladko kyselej balzamikovej omacky a ktomu jemna lahka a kremova zemiakova kasa s whole-grain horcicou . Snad som niekoho inspiroval a vyskusa ...
medovnicek
tá vychádzka stála za to, cesnak si využil výborne, chválim aj fotografie, máš pre fotenie jedla cit
ethanel
@jody hej jedna sa o cesnak medvedi ... v mojich jedlach a receptoch sa vzdy snazim na 90% vyuzivat cerstve a sezonne bylinky rad si ich ide nazbierat nas miesta vzdialene od prasnych ciest, tu kde zijem je krasne okolie s farmami takze prilezitosti je dost pocas celeho roka nieco najst.
evanaaa
@ethanel , zasa ďalší tvoj parádny výtvor ( manželka iste chválila, nežiarli, že to robíš lepšie ako ona?). Ja mám aj tú celozrnnú horčicu ( raz mali v Lídli), niečo podobné by som mohla stvoriť, ka bude panenka v akcii, teraz je drahá.
ethanel
@evanaaa ... moja manzelka moc nevari len ked nemam cas pocas tyzdna tak navari nieco jednoduche, ona vie ze nemusi, s nou je mensi problem nakolko je velmi alercicka celiaticka takze snazim sa vsetko varit tak aby to neobsahovalo ziaden lepok, ci cisla E a farbiva ... dakujem za zastavenie ;)
ocek
super receptík,ale ešte nie je medvedí cesnek



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia