Foto: eraserhead
..."čo je zlé na vegete" ak by sa to spýtala pani z môjho profilu tak jej poviem že v slovenskej kuchyni spôsobila katastrofálne škody. Zobraziť celý popis..."čo je zlé na vegete" ak by sa to spýtala pani z môjho profilu tak jej poviem že v slovenskej kuchyni spôsobila katastrofálne škody. A totálne zabila všetky tradičné "babičkine dobroty". (Vaša babička zväčša nemohla poznať vegetu na trhu od 59). Okrem toho že je návyková a neskutočne przní chuť väčšiny jedál je to cudzí prvok v našej kuchyni. Ak aj nejaký kuchár začne variť normálne ľudia mu to jesť nebudú a budú sa dožadovať "pôvodných jedál" vysmážaných syrov, múkových polievok a omáčok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Asi hodinu predtým si dáme variť zeleninu na zeleninový vývar. Na masle upravujeme na kolieska nakrájaný pór 10-15 min
-
2
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a brokolicu. Jemne osolíme.
-
3
Krátko necháme prevoniať s maslom a pórom.
-
4
Pridáme cez jemné sitko precedený horúci zeleninový vývar. Nezakryté a na miernom ohni varíme 30 minút. Krátko pred dokončením si na suchej panvici opečieme kocky chleba.
-
5
Hotové jedlo prepasírujeme alebo rozmixujeme. Niekoľko ružičiek brokolice si odložíme na dekoráciu
- 6
Niekto kto chce byť ľúbivý do konfrontácie nepôjde. Ja sem však nepridávam recepty preto aby som si tvoril nejaký kredit, robím to aj preto že chcem ukázať že sa to dá aj inak. " "len by do nich malo ist pizza korenie, ked sa volaju pizza tycinky.?
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
varecha.pravda.sk/recepty/brokolicova-polievka-s-tymianom...