Curry chicken noodles

gabirusi - bez fotkygabirusi, 9. novembra 2013
Curry chicken noodles
Foto: gabirusi

Toto jedlo si občas dáme v čínskej reštaurácii. Ale, naučili sme sa variť ho doma a teda pribudol nám, pre nás, veľmi chutný a Zobraziť celý popisToto jedlo si občas dáme v čínskej reštaurácii. Ale, naučili sme sa variť ho doma a teda pribudol nám, pre nás, veľmi chutný a rýchly receptík do našej kuchárskej knihy. Želáme Vám dobrú chuť :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-500 g
100 g (ako alternatíva ku kuracím prsiam)
1 ks
2 ks alebo zelená či žltná, kvôli farebnosti
100 g
1-2 ks
1-2 PL
1/2 PL
1/2 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Do wok-u si dáme olej, necháme ho rozpáliť a pridáme nakrájanú cibuľu. Nakrájame si kuracie prsia na malé kocky, pridáme k cibuľke a smažíme. Kým sa nám mäso zatiahne, nakrájame si papriku na rezance, nie hrubé ani veľmi tenké. (Ak máte chuť na krevety, urobíte presne to isté ako s kuracím mäsom).

  2. 2

    Keď máme mäso osmažené, pridáme korenie - curry, kajenské korenie a podlejeme sójovou omáčkou. Necháme to trošku podusiť, aby sa nám koreniny dostali pekne do mäska. Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si vodu na cestoviny.

  3. 3

    K mäsku pridáme papriku, umyté klíčky a necháme všetko spolu trošku podusiť. Medzi tým dáme cestovinu do vriacej vody. Približne dve minútky necháme cestovinu vo vriacej vode, nie viac, pretože cestovinu po zliatí, pridáme ešte k mäsu a takto cestovina ešte zmäkne. Jedlo máme hotové a môžeme podávať :) Želáme dobrú chuť.

    Curry chicken noodles - obrázok 3

Diskusia k receptu

TV Varecha
Dobrý večer. Posledné 3 komentáre boli na žiadosť autorky zmazané, nakoľko boli uskutočnené zmeny v recepte a tým komentáre stratili zmysel. Ďakujeme za pochopenie.
evanaaa
A nemohol byť recept daný v oboch verziách, alebo, prečo bol menený?
Týmto sa vlastne vymazali aj komentáre , škoda.
viera1
Mne by sa páčil slovenský názov,či...?
gabirusi
evanaa- ziadnu vyznamnu zmenu som neurobila, vsetky suroviny su take ake boli a rovnako aj postup. A komentare boli nevhodne, preto som poziadala redakciu o vymazanie.
Recept je povodny a preto si myslim, ze ziadna skoda sa neudiala.
tiginko
to znamená, že redakcia klame keď tvrdí, že si urobila zmeny v recepte, kvôli ktorým stratili komentáre zmysel?? To sú mi ale divné praktiky toto...
caterina
ja som tu diskusiu vcera citala a naozaj bola zbytocna! @Gabirusi akurat napisala, ze vsetko oprazila na olivovom oleji, naco sa jej dostalo kritiky, ze na olivovom oleji sa hned vsetko spali...ale je tiez napisane v recepte, ze sa maso podleje sojovou omackou ( a to sa oproti predoslej verzii nezmenilo)....takze sa to dusi...ma uplne fascinuje kolko zloby moze byt na jednej stranke venovanej vareniu! Nepochopim to nikdy
gabirusi
caterina- dakujem za podporu! Je to moj prvy recept, ktory som dala na verejnost a som maximalne zhnusena...! Viac ich asi ani nebude!

Pre ostatnych, upravila som nazov len JEDNEJ suroviny, pretoze nazov predtym vyvolal arogantnu a nepeknu diskusiu.

No a dakujem Vam vsetkym, ktori ste mi takto uzasne zneprijemnili moje zanietenie zapojit sa do sutaze.
prskavkaa
Ja si recept ukladám a aje keby tam bol olivový olej, tak bu som ho uložila, je super rýchli. A kde zoženiem čínske rezance??
A nič si nerobte z neprajníkov, veľa ich behá po svete :-)
gabirusi
No, nemam tusenie, kde sa daju zohnat cinske rezance. Nie som totiz na SK.
Rychly recept to je a velmi chutny :)
Dakujem :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia