Foto: gabirusi
Toto jedlo si občas dáme v čínskej reštaurácii. Ale, naučili sme sa variť ho doma a teda pribudol nám, pre nás, veľmi chutný a Zobraziť celý popisToto jedlo si občas dáme v čínskej reštaurácii. Ale, naučili sme sa variť ho doma a teda pribudol nám, pre nás, veľmi chutný a rýchly receptík do našej kuchárskej knihy. Želáme Vám dobrú chuť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300-500 g |
|
100 g (ako alternatíva ku kuracím prsiam) |
|
1 ks |
|
2 ks alebo zelená či žltná, kvôli farebnosti |
|
100 g |
|
1-2 ks |
|
|
|
1-2 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Do wok-u si dáme olej, necháme ho rozpáliť a pridáme nakrájanú cibuľu. Nakrájame si kuracie prsia na malé kocky, pridáme k cibuľke a smažíme. Kým sa nám mäso zatiahne, nakrájame si papriku na rezance, nie hrubé ani veľmi tenké. (Ak máte chuť na krevety, urobíte presne to isté ako s kuracím mäsom).
- 2
Keď máme mäso osmažené, pridáme korenie - curry, kajenské korenie a podlejeme sójovou omáčkou. Necháme to trošku podusiť, aby sa nám koreniny dostali pekne do mäska. Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si vodu na cestoviny.
- 3
K mäsku pridáme papriku, umyté klíčky a necháme všetko spolu trošku podusiť. Medzi tým dáme cestovinu do vriacej vody. Približne dve minútky necháme cestovinu vo vriacej vode, nie viac, pretože cestovinu po zliatí, pridáme ešte k mäsu a takto cestovina ešte zmäkne. Jedlo máme hotové a môžeme podávať :) Želáme dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Týmto sa vlastne vymazali aj komentáre , škoda.
Recept je povodny a preto si myslim, ze ziadna skoda sa neudiala.
Pre ostatnych, upravila som nazov len JEDNEJ suroviny, pretoze nazov predtym vyvolal arogantnu a nepeknu diskusiu.
No a dakujem Vam vsetkym, ktori ste mi takto uzasne zneprijemnili moje zanietenie zapojit sa do sutaze.
A nič si nerobte z neprajníkov, veľa ich behá po svete :-)
Rychly recept to je a velmi chutny :)
Dakujem :)