Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou ozdobené "prošutom"

oco - fotkaoco, 5. júla 2010

Ak nemáme prosciutto tak použijeme inú prerastenú slaninku,ktorá je len sušená nie údená.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
200  g
150 g
150 ml
2 ks
1 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na menšie kúsky a opekáme na panvici až kým je chrumkavá.Vyberieme,do panvice pridáme olej a prelisovaný cesnak a smažíme kým sa s cesnaku neuvoľní aróma.

  2. 2

    Pridáme pokrájané paradajky,víno a smotanu na miernom ohni varíme tak 10 minút.Nakoniec pridáme bazalku najlepšie čerstvú,podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Uvarené cestoviny premiešame s omáčkou.Pri servírovaní na každú porciu rozdelíme chrumkavú slaninku a ešte posypeme trochou bazalky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia