Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou ozdobené "prošutom"
Ak nemáme prosciutto tak použijeme inú prerastenú slaninku,ktorá je len sušená nie údená.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na menšie kúsky a opekáme na panvici až kým je chrumkavá.Vyberieme,do panvice pridáme olej a prelisovaný cesnak a smažíme kým sa s cesnaku neuvoľní aróma.
- 2
Pridáme pokrájané paradajky,víno a smotanu na miernom ohni varíme tak 10 minút.Nakoniec pridáme bazalku najlepšie čerstvú,podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 3
Uvarené cestoviny premiešame s omáčkou.Pri servírovaní na každú porciu rozdelíme chrumkavú slaninku a ešte posypeme trochou bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu