Chlebový nákyp

irenaw - fotkairenaw, 3. augusta 2012
Chlebový nákyp
Foto: irenaw

Doma mu hovoríme slaná žemľovka :-)

30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

ostané napríklad:
alebo:
alebo:




Postup

  1. 1

    Zvykla som ho robievať na večeru, keď po nejakej akcii zostalo viac chleba. A dnes preto, že som chcela spotrebovať vzorky chleba z predošlého receptu :-) Je to rýchlovka, zvyškovka. Ani množstvá neuvádzam. Podľa zásob a počtu stravníkov. Náplne používam varené, pečené, dusené, nie surové. Zapekaciu misku vymastíme. Z chleba odkrojíme kôrky. Vajcia rozšľaháme s mliekom a osolíme. Do misky dáme vrstvu chleba namočeného do vajec, vrstvu ľubovoľnej náplne, trochu strúhaného syra. Vrstvy striedame do naplnenia misky. Zalejeme zvyšnými vajciami. Navrch príde syr. Zapečieme do chrumkava. Podávame horúce so šalátom. Je lepšie spraviť náplň šťavnatú, aby výsledok nebol suchý. Nehodí sa jemný páperový chlieb, ten sa rozmočí na blato. Treba mať klasický, s pevnou striedkou. Dá sa upiecť aj v pekárni, formu naplniť do 3/4 a piecť rovnako 45 minút.

    Chlebový nákyp - obrázok 1

Diskusia k receptu

lusinkab
Tak toto vyzera velmi chutne taketo recepty co chladnicka dala mam najradsej. sup sup do KK
tatranka
Praktický,rýchly a chutný.Tiež takto nejako kombinujem jedlo a kúsky mäska.A tiež pridávam aj huby a aj zeleninu.No to už je potom trochu o inom.Dobrý recept.
medovnicek
takýto recept mi padol veľmi vhod, často rozmýšľam čo rýchlo uvarím na večeru a tento recept je priam na to predurčený
horalka66
@Irenaw ďakujem že si receptík akurát teraz poskytla,lebo po včerajšej oslave mi zostal chlieb a nevedela som ako ho spracovať...výborný nápad s tým zapečením a plnkou..ešte raz moc dík :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia