Foto: mariaklara
Dlho som sa chystala urobiť croissanty, no a dnes som listovala v staršom českom časopise " DORTY " a tento recept som tam objavila. Zobraziť celý popisDlho som sa chystala urobiť croissanty, no a dnes som listovala v staršom českom časopise " DORTY " a tento recept som tam objavila. Musela som ho aj trochu upraviť. Voda tam bola uvedená ( podľa mňa málo ) len 100ml, ja som pridala na 170 ml.
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Do preosiatej múky pridáme trochu cukru, mlieko, droždie - urobíme kvások. Pridáme vajce, štipku soli, ostatné mlieko. Prilejeme vodu a mlieko, el. ručným šľahačom vymiesime polotuhé cesto.
-
3
Necháme v miske asi 5 - 10 min. podkysnúť. Na pomúčenej podložke rozgúľame.
-
4
Po celej ploche poukladáme na plátky pokrájané maslo, ak sa dá rozotrieť, tak rozotrieme.
-
5
Poprekladáme ho.
-
6
Preložíme do potravinárskej fólie na 1 hod. odložíme do chladničky. Toto prekladanie zopakujeme 3 x.
-
7
Hoci bolo v chladničke, takto podkyslo.
-
8
Na pomúčenej doske rozkrojíme na dve polovice. A obe rozvaľkáme asi na 35 x 35 cm.
-
9
Radielkom rozkrájama na dlhé pásy - trojuholníky. ( 8 ks )
-
10
Na širšej časti nakrojíme, aby sa ľahšie stáčali.
-
11
Ukladáme ich na poolejovaný plech alebo na čiernu fóliu na pečenie. Takto som ich nechala 30 min. na plechu podkysnúť.
-
12
Po 30 min. som ich natrela rozšľahaným vajíčkom s mliekom a dala do rúry.
-
13
Pečieme ich vo vyhriatej rúre 5 min. na 180°, 5 min. na 150°, 5 -7 min. na 130° C. Po vybratí z rúry ich prikryjeme papierom a utierkou, necháme vychladnúť. " DOBRÚ CHUŤ "
Diskusia k receptu