Dezert Oli Ball

maco564 - fotkamaco564, 7. januára 2010
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
500 ml
1 ks
200  g
25 g
1 lyžička
1/2 lyžička




Postup

  1. 1

    Z kvasníc, cukru a trochy mlieka urobíme kvások

  2. 2

    Do misy na miesenie dáme preosiatu múku, vykysnutý kvások, namočené a scedené hrozienka, 1 vajce a postupne pridávame múku a mlieko za stáleho miesenia. Keď cesto je dobre vymiesené (oddeľuje sa od misy), poprášime ho zvrchu polohrubou múkou a necháme 1-1,5 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujeme rukou šišky veľkosti vlašského orecha a vyprážame na rozpálenom oleji do hneda. Po vypražení šišky vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

  3. 3

    1/2 litra mlieka môžeme nahradiť 1/4 l mlieka a 1/4 litrom piva !!!!

Diskusia k receptu

redakcia
komentár od @maco564 presunutý z Diskusií:

Fotografie Oli Ball sa pokúsim zohnať, často ich robieva moje sestrernica v Nitre. Zajtra jej zatelefonujem !!! O.K. ??
maco564
Fotografie k recpetu ešte stále nemám, lebo som bol týždeň mimo domu ale ihneď teraz idem na nich "pracovať"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia