Domáca mrazničková čokoláda

okm221 - fotkaokm221, 4. mája 2014
Domáca mrazničková čokoláda
Foto: okm221

Nízkokalorická. Treba ju uchovávať v mrazničke, inak sa roztopí.

5 minút
príprava

Suroviny

3 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv zmiešame suché prísady (kakao a sušené mlieko). Pridáme sladidlo a 3 PL mlieka. Poriadne rozmiešame. Zmes bude hustá, a preto pridáme ešte trochu mlieka. Konzistencia by mala byť tak akurát ani hustá, ani riedka.

  2. 2

    Túto zmes vylejeme na sáčok(vrecúško) a rovnomerne rozotrieme.

  3. 3

    Vložíme do mrazničky. Čokoláda bude papateľná po 24 hodinách. Nezabúdajte že musí byť stále v mrazničke. Príjemné mlsanie ;)

Diskusia k receptu

shishila
robievala som si niečo podobné, len namiesto sušeného mlieka som mala sójové v prášku, pridávala som aj trochu škorice a vanilkovú arómu. nemrazila som to, používala som to napr. do bieleho jogurtu :) tá moja ale nízkokalorická nebola, lebo samotné kakao a sójové mlieko sú dosť veľké bomby...
okm221
Tato cokoladka ma priblizne na 100g-700kj... Na rozdiel od normalnej kt. Ma cez 2000kj :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia