Drožďová praženica

martinis - fotkamartinis, 3. decembra 2012
Drožďová praženica
Foto: martinis

Klasická praženica, vylepšená čerstvým droždím.

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na lyžici oleja opečieme cibuľu nakrájanú na kocky, vsypeme rozdrobené droždie a miešame, pokým nezačne pekne rozvoniavať.

  2. 2

    Vajíčka vyklepneme do pohára, osolíme, okoreníme a pridáme do panvice.

  3. 3

    Miešame, kým praženica nezhustne. Na tanieri ozdobíme zeleninou a zajedáme pečivom :-)

Diskusia k receptu

rea1
robieva sa u nás už od čias, keď som bola ešte malá. veľmi mi to chutí.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Ejha... mnam. To som uz cele veky nejedol. Jedina zmena oproti Vasmu popisu - mne to pri priprave/vareni smrdi :-). Ale ta chut, ta chut...
evanaaa
Práve som chcela aj ja reagovať.....pokým nezačne pekne rozvoniavať..., to by sme sa načakali, xixi, ona začne pekne smrdieť, ale po vychladnutí je to fajn.
daniela142
My dávame k cibuľke rozpražiť aj údenú slaninku a pomazánku si natierame na hrianky.
zinnajdha
my robíme nátierku a nie praženicu a to tak, že vajcia rozhabarkujeme so strúhankou a lyžičkou mletej červenej papriky a toto všetko vlejeme do cibuľkového a drožďového oleja a "uvaríme- udusíme - upražíme. Je to veľmi chutné, vo fľaštičke dlho vydrží ( v chladničke ) . Ja to jem bez chleba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia