8
porcií
porcií
Postup
-
1
Do múky dáme štipku soli, nerozpustené maslo, vajíčko a prilievame vodu podľa potreby. Dáme do chladu.
-
2
Pripravíme si plnku. Jablká/hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme do nich škoricový cukor, vanilkový cukor a vanilkový puding. Necháme odležať.
-
3
Cesto rozdelíma na poly a rozvaľkáme. Prenesieme ho na vymastený plech. Urobíme do neho dierky.
-
4
Na to dáme jablkovú/hruškovú plnku aj so šťavou.
-
5
Druhú polovicu cesta tiež rozvaľkáme. Narežeme ho na pásiky a urobíme mriežky.
-
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 30 - 40 min. Keď sa koláč upečie, necháme ho vychladnúť, až potom krájame. Môžeme ho posypať práškovým cukrom.
Diskusia k receptu