Kura na cesnaku

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. februára 2011

Ked clovek chce vela stihnut a nestat pri hrncoch a sporaku polovicu dna, jeto idealne kuriatko. A este usetrite cas

4
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
100 g
1000 g
1 hlavičku
100 g




Postup

  1. 1

    OBRÁZKAMI Osupeme si zemiaky a nakrajame na vacie kusy (na sestinky, osminky...). Na dno pekaca dame trocha oleja alebo masla (nie vela, lebo by to bolo mastne, kurca pusti stavu), na to naukladame zemiaky, ktore osolime a okorenime (ja na zemiaky davam rascu). Kura umyjeme, naporcujeme. Poriadne jednotlive kusky osolime a okorenime podla vlastneho uvazenia. Vyhrejeme trubu. Pekac prikrijeme alobalom, alebo ak mame pekac s pokrievkou prikrijeme ho nou. A dame do truby piect asi 50-60 min. Potom pekac odkryjeme a nechame kuriatko dopiect do cervena a do hrumkava. Polievame vydusenou stavou, ak jej je malo pridame trocha vody alebo bujonu a polievame... Upecene kuriatko podavame samozrejme so zemiakmi ako priloha sa hodi zeleninovy salat alebo kompot. Dobru chut.

  2. 2

    alebo kura na cesnaku podla letaku albert: Kura osolíme a vložíme do pekáča, mäso obložíme slaninou a olúpaným cesnakom. Umyjeme zamiaky a pridáme ku kučaťu. Všetko zalejeme 0,3l vody a prikryté pečieme za občasného podlievania 1 a 1/2 hodiny. Na konci pečenia mňso odokryjeme a pridáme maslo. Pečieme do zlata a do chrumkava:-)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia