Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom fotorecept

marcel83 - fotkamarcel83, 9. novembra 2014
Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept)
Foto: marcel83

Experimentovať v kuchyni sa oplatí ;)

55 minút
na 150 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
1 strúčik
1/2 téglika




Postup

  1. 1

    Na masti speníme na jemno nasekanú cibuľu, prihodíme rozotretý strúčik cesnaku, korenie, soľ, krátko popražíme a pridáme nakrájané šampiňóny.

    Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme špenátový pretlak a smotanu. Zredukujeme.

    Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhame parmezán, krátko odparíme, aby nám plnka zhustla.

    Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nachystáme si plát mäsa a naplníme plnkou. Uložíme do pekáča.

    Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 40 minút prikryté, potom pekáč odokryjeme a necháme na 15 minút zapiecť.

    Kuracia roláda plnená špenátovo-šampiňónovou plnkou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

Diskusia k receptu

denyany
Niekedy sa aj nevyplatí-experimentovať v kuchyni-toľko moja skúsenosť.:-) Stačilo tomu kurčaťu 40minút pri tejto teplote? Nepodpichujem, seriózne sa pýtam.
marcel83
:) Úplne stačilo 55 minút. Kurča je bez kostí, čiže sa rýchlejšie mäso spraví a plnka je spravená na panvici.
zolik
Ahoj, idem tu roladu robit, uz mam vsetko pripravene. Ty si to mäso pred pecenim, alebo pocas, nicim nepodlial? Vdaka za odpoved
zolik
@marcel83 , si mi neodpovedal, som si musela poradit sama! Podliala som trochou bieleho vina a pridala este kusky masla. Robila som z kuracich prs. Rolada bola vyborna.
zolik
@marcel odpovedal, ale az dnes o 1:41pm. To uz bola roladka aj stravena a prelozena ranajkami. :-). Ale aj tak dakujem za odpoved. Pekny Blog si si vytvoril. Davam do favoritov, aby som Ta mala po ruke.
babidka
Dnes som robila a mozem naozaj pochvalit teba aj samu seba - bolo to vyborne :-) Moje vykostene kurca bola asi vacsie ako tvoje pretoze som ho musela piect trochu dlhsie /na 180°C asi 90minut / aby bolo dobre upecene .Ale porcia to zato bola poriadna , najedlo sa z neho 8 ludi :-)
1x jerica