Kapustnica číry vývar

turistka - fotkaturistka, 10. októbra 2012
Kapustnica číry vývar
Foto: turistka

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

radulienka
Ďakujem ti krásne za zverejnenie, už ukladám a na víkend uvarím, mňam...
turistka
@radulienka , potom napíš, len pomaličky var, nenáhli, nesmie brbotať, zmútila by sa Ti, poprípade, ak sa ti veľa vody odparí tak sem-tam cvrkni za 1 dl studenej vody, vtedy by nemalo zmútiť. I to sa stane, na chuti však nezmení, no časom na gríf prídeš. Tak čauko.
lorak40
0,50 dg, to je aká miera.Nemá tam byť náhodou 0,50 kg.
remcula
Hmmm, kapustnička!!! Miluji tuhle polévku. Na Slovensku ve Strečně ji dělávali u zabíjačky. Vždycky ten vývar, ve kterém se vařila kolena, hlavy a všechno na tlačenku se scedil, přidala se voda ze zelí, halušky, a Bože..sliny mi tečou po klávesnici!:-)))
turistka
@remcula , kapustnici v akejkoľvek podobe sa nedá odolať, osobne varím i v priebehu roka s kapustou a v tej dobreže nestojí lyžica. Tiež chcem upozorniť @radulienka , nech si opraví recept, lebo vďaka @lorak , som napravila chybu vo váhe. Ale s mäsom to nemusí byť tak presne, môžte dať i viac. Mäsko sa potom môže zjesť s chrenom ku chlebu.
vieraa
Kapustnicu s bravč.,hovadz.a údeným masom + domáca klobáska, potom huby a dochutenie je naša vianočná kapustnica, ktorá nesmie chýbat na stole.V Turčianskej záhradke sa tento recept najčastejšie používa.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia