Kapustová polievka fotorecept

elekra - fotkaelekra, 3. novembra 2012
Kapustová polievka (fotorecept)
Foto: elekra

Kapusta je vykvasená, počasie nevľúdne, čas na kapustovú polievku plnú vitamínov.

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 - 500 g
1 - 2 ks
1 noha




Postup

  1. 1

    Na oleji si spením nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu,

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridám hladkú múku a sladkú červenú papriku

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a rýchlo premiešam. Na tento základ pridám kvasenú kapustu,

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    premiešam

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zalejem vodou.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nechám zovrieť a chvíľu povarím (5-10 minút). Pridám očistené zemiaky nakrájané na kocočky a klobásu.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Varím kým nezmäknú zemiaky. Potom vyberiem klobásu von, nakrájam ju na kolieska

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a vrátim ju do polievky. Ochutím podľa potreby soľou, mletým čiernym korením a majoránkou.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nechám prejsť varom a polievka je hotová.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hralka
Presne takú istú varím aj ja a práve dnes som ju jedla.Ja pridávam feferónku a prilejem ešte trochu nálevu s feferóniek.Uvarím si ju na niekoľko dní a k tomu domáci chlebíček.
turistka
Kapustová polievka sa varí u nás väčšinou v sobotu, aspoň, čo si pamätám a pripravujem ako @haston , vždy varím zemiaky zvlášť.
izabella929
Kapustová polievka vyzerá pekne.-))tiež varím zemiaky osobitne, lebo v kyslom prostredí dostanú plechovú kôru...do hotovej pridám a nechám prejsť varom...
anina6
no veru dala by som si z tej polievočky, kapustovú máme veľmi radi.
antaia
...pekna polievka , jednoducha a nasyti. Moja mama ju pre nas 4 deti mala vzdy pripravenu :-)
afataga
pred par rokmi som u kohosi doma jedla taku istu a velmi ma prekvapila ta majoranka a ze tam nie je smotana, kazdy ju vari inak, ale chutila mi, len neviem, preco klobasu nedas hned pokrajanu, ma to nejaky vyznam?
elekra
Nie, nemá. Jednoducho ju tam len hodím a s tými zemiakmi sa pomaly uvarí. Až potom ju pokrájam. Robím to tak odjakživa, takže ak Ti vyhovuje najskôr pokrájať a tak dať variť, nie je žiaden problém.
Zemiaky krájam na malé kocočky a uvarené v tom kyslom prostredí majú naozaj inú chuť ako uvarené zvlášť.
45678
@elektra super polievočka, kapustovú môžem kedykoľvek :-) robievam podobne, ale v jednom recepte zo starého kalendára bolo:...na opraženú cibuľku pridať drvenú rascu a 1 malý paradajkový pretlak, ostatné ako píšeš Ty a tiež je to zaujímavá chuť.
carolco
Už som ju varil niekoľko krát - je úplne vynikajúca. Používam drvenú rascu a paradajkový pretlak a keď kapustu zalievam vodou pridám aj dve kocky bujónu Vitana masox guláš.
elekra
@carolco , teší ma, že polievka chutí. Patrí aj u nás k obľúbeným. A z domácej kvasenej kapusty jednoducho nemá chybu.
wiwi
ja robím presne ako ty elektra,klobásu dávam celú varit,až potom ju pokrájam je chutnejšia nevytečie z nej všetka štava a zemiačky majú byt sklovité ,také patria do kyslej polievky ,dík za pripomenutie
erpe
Do klobásky nejde olej, ale bravčovina obsahujúca masť. Takže robím základ na masti. zemiaky tiež varím osobitne.