Karnevalové lokne

eraserhead - fotkaeraserhead, 15. februára 2015

na karneval sa chodí v maskách

30
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

350 g
50 g
50 g
2 ks
2 PL
1 ks na kôru
1 ČL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet . Prípadne improvizujte a použite varechu, lis na cesnak, atď.

  2. 2

    Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Diskusia k receptu

motyka
toto vyzerá na nový a výborný recept fašiangových dobrôt. Určite stojí za vyskúšanie. Mám ale otázku. Vyprážajú sa aj s tými formičkami alebo sa na nich len natočia a vyprážajú bez nich? Ďakujem za recept, aj za odpoveď.
denyany
Krásne! Hneď by som si jednu takú lokňu dala! Aj bez karnevalu....:-)
aroooo
cesto mi pripomína fánky, len úprava iná
evanaaa
Dobrý nápad, dali by sa použiť tie rúrky na šamrole, netreba predtým ničím natierať tie valčeky?
babucka
Vyzeraju vyborne,urcite i chut je vynikajuca,urcite budu vyskusane



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia