Klobásový burger

podravka - fotkapodravka, 5. decembra 2016. Komerčný recept.
Klobásový burger
Foto: podravka

Komerčný recept<br />Začnite svoj deň lahodnými raňajkami v podobe klobásky a vajec a užívajte si pekný deň, ktorý na vás čaká.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g (podľa vašej chuti)
4 ks
4 ks
1 ks
1 ks
4 plátky
75 ml
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Kaiserku prerežeme na polovicu. Spodnú časť potrieme Ajvarom , na to položíme plátok paradajky a plátok syru.

  2. 2

    Klobásu ošúpeme, pokrájame na plátky a opražíme ju v panvici na dobre vyhriatom oleji.

  3. 3

    Opraženú klobásu poukladáme na syr a posypeme na kocky alebo na plátky nakrájanou červenou cibuľou.

  4. 4

    Do tej istej panvice si dáme vajce a opečieme ho. Dochutíme soľou a korením a položíme ho na cibuľu. Prikryjeme vrchnou časťou kaizerky a podávame.

Diskusia k receptu

mata3636
@Mares (5.12.2016 16:21)

viem. používa sa to skôr pri zemiakoch. obieliť klobásu znie čudne.
a keď už rýpem, tak poriadne: klobása na obrázku nevyzerá ani očistená, ani opečená
joel
Mne sa to páči a určite zajtra budú raňajky, nakoľko teraz som piekol žemle. Len neviem, či mám klobásu obieliť alebo ošúpať od črievka....
kimlo
@Joel (5.12.2016 20:01)

Skús oboje, uvidíš čo bude efektívnejšie...
haji
@Joel (5.12.2016 20:01)
Moc to nepůjde, tytam jsou doby, kdy šla klobása či párek ošúpat. Dnes je umělý kabátek tak soudržný s masou, že se jeden u toho vzteká a následně rezignuje.
babidka
Dobre to sice moze byt - ale keby som to zjedla na ranajky , tak uz iba zalahnem a budem spat aby si s tym telo poradilo ako vie :-)
holcina
Celkom sa mi páči nápad, ale namiesto klobásky by mi tam skôr išla slaninka k tomu volskému oku:-) Také podobné burgre sme robili deťom, keď sme robili burger "grilovacku so zelenym vajickom" v lete, keď mal syn narodeniny, oslavoval 10 rokov, tak sme im takýto program vymysleli. Všetci sa oblizovali aj za ušami, ako sa hovorí :D :D
ursullili
@Holcina (6.12.2016 17:31)

a u mna by tam isla aj klabaska aj slaninky, kedze taketo mozem :D..samozrejme iba tak raz za rok, lebo to je riadna kaloricka boma :D
holcina
@Ursullili (20.12.2016 00:14)

Fuha, to by pre mňa už bolo moc mastné, to mi príde už taká kombinácia skôr pre baníka, ako pre ženu :D :D Nepočula si o grile biggreenegg, ten má taký názov že zelené vajíčko, lebo tak presne aj vyzerá. O tom som písala, my ho máme v ňom grílujeme :-)
emdy
myslim ze by tu mali tento gastro-komercny-masochizmus zakazat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia