Mám veľmi rada hydinu a z nej najradšej kura. Môžem ho jesť v akejkoľvek úprave, avšak v tejto variante mi chutí snáď najviac. Má Zobraziť celý popisMám veľmi rada hydinu a z nej najradšej kura. Môžem ho jesť v akejkoľvek úprave, avšak v tejto variante mi chutí snáď najviac. Má to trochu exotiky a ľahko sa pripravuje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozštvrtené kura alebo len stehná či prsia zbavíme kože. Čili papričky rozkrojíme, odstránime semienka a nakrájame na jemné prúžky. Pridáme do rozmiešaného medu so sójovou omáčkou a okoreníme. V tejto marináde marinujeme časti kuraťa najmenej 2 hod., ale najlepšie cez noc v chladničke.
- 2
Kura potom obalíme najprv v múke, v rozšľahanom vajci a nakoniec v kokosovej múčke.
- 3
V panvici rozohrejeme olej alebo kokosový tuk, stíšime a vložíme obalené kúsky kuraťa. Smažíme ich na každej strane asi 7 min. Podávame so šafránovou ryžou alebo so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu