La lotte en papillote - morský čert v papilotke fotorecept

amelie - fotkaamelie, 31. mája 2012
La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept)
Foto: amelie

Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov ponúkol filety z morského čerta za výbornú cenu. Zobraziť celý popisPôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov ponúkol filety z morského čerta za výbornú cenu. Morský čert je pomerne drahý, takže ho kupujem iba zriedka. Vyzerá strašne, ale má vvnikajúcu chuť, je to jedna z najlepších rýb.

Suroviny

500-700 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Túto rybu je škoda pokaziť množstvom prísad. Čím je ich menej, tým je chutnejšia.

    La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušené paradajky rozmixujeme s panenským olivovým olejom, štipkou soli a s poriadnou hrsťou bazalky.

    La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na papier na pečenie položíme plátok šunky, ak sú kúsky menšie, dáme ich viac, aby ich bolo na dĺžku toľko, aká veľká je ryba. Šunku natrieme rozmixovanou bazalkovo-paradajkovou zmesou, na ňu položíme morského čerta a zakryjeme ho ďalšou vrstvou.

    La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybu zavinieme do šunky

    La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a potom pevne do papiera. Konce prekrútime, aby vznikli akési velikánske cukríky. Poukladáme ich na plech spojom nahor, inak by tekutina vytiekla a ryba by sa pripálila. Rúru predhrejeme na 200°C a pečieme 20 - 30 minút podľa veľkosti papilotiek a výkonnosti rúry. Podávame s jednoduchým šalátom, ktorý ochutíme iba olivovým olejom, citrónovou šťavou a osolíme.

    La lotte en papillote - morský čert v papilotke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

amelie
Môžeš použiť aj inú rybu s pevným bielym mäsom (nie pangasia!). V papieri nevyschne ako v alobale.
gourmand
pekné, ale na čo tá šunka ? kaziť takú exkluzívnu rybu mäsom. čo som videl recepty na takýto balíček francúzi tam skôr dávali skôr zeleninu, napr. cukinu, alebo mrkvičku. ja osobne jem alebo rybu, alebo mäso, ale môže to byť samozrejme chutné aj takto
amelie
lotte má málo tuku, aj ju obalíš, nevyschne. Ale môžeš ju zabaliť aj do mladého kelového listu alebo do mangoldu. teraz som vyskúšala dobrú šunku a rybe to neuškodilo:-)
sjuz
mňam, táto prírpava zaručí šťavnatosť a chuť ryby - ukladám:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia