Foto: 2010
Skuste a budete prekvapeny ,letna zelenina s topinkami z libanonskeho chleba zaliata cesnakovo citronovym nalevom, a korenim sumak prida exoticku chut orientu.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na horucom oleji oprazime libanonsky chleba do hrumkava na topinky. Vyberieme a roztrhame na kusy. Vsetku zeleninu na krajame na kusy pridame na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a matu.Pridame pita bread premiesame a posypeme sumakom ( je to pomlete korenie pripravene z plodov octoveho stromu.. aj take existuje)
- 2
V maziari alebo v mixeri si zmiesame cesnak, stavu z jedneho citrona ,sol a cerstvo mlete korenie a extra panensky ocot. Nalejeme na salat a hned podavame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
googloval som nahradu , nie je, ale jedna rada bola nastruhat koru z citrona
2. Arabsky chlieb je vyborny a chrumkavy, ak ho date na chvilu do rozohriatej rury, kym lahko nezhnedne a nestvrdne, potom uz len nalamat. Je to jednak chutnejsie, jednak ZDRAVSIE!
3. Ja do salatu davam aj nejake nakrajane salatove listy (romain letuce). Samozrejme, aj bez maty a petrzlenu je to vyborne.
4. Ja paradajky nedavam, a nevidela som to ani v libanonskych restauraciach. Zrejme by pustili veda vody a topiny by zmakli.
Takze baby, ziadny strach, hlavne tie "topinky", ako to ochutite a co tam date je uz len na vas.