Letný šalát s topinkami Fatoush

2010 - bez fotky2010, 6. mája 2010
Letný šalát s topinkami Fatoush
Foto: 2010

Skuste a budete prekvapeny ,letna zelenina s topinkami z libanonskeho chleba zaliata cesnakovo citronovym nalevom, a korenim sumak prida exoticku chut orientu.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2  lyzice
1 lyzica
1  lyzicka
1  strucik
50  ml
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Na horucom oleji oprazime libanonsky chleba do hrumkava na topinky. Vyberieme a roztrhame na kusy. Vsetku zeleninu na krajame na kusy pridame na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a matu.Pridame pita bread premiesame a posypeme sumakom ( je to pomlete korenie pripravene z plodov octoveho stromu.. aj take existuje)

  2. 2

    V maziari alebo v mixeri si zmiesame cesnak, stavu z jedneho citrona ,sol a cerstvo mlete korenie a extra panensky ocot. Nalejeme na salat a hned podavame.

Diskusia k receptu

piglin
Tak tento salat som jedla v Jordansku a patri moje najoblubenejsie...
huck
Priam laka na pripravu, ale hačik je v tom koreni sumac - kde ho zohnat?
2010
huck,
googloval som nahradu , nie je, ale jedna rada bola nastruhat koru z citrona
varecha007
1.Sumac nie je nevyhnutny, salat je velmi chutny aj bez neho.
2. Arabsky chlieb je vyborny a chrumkavy, ak ho date na chvilu do rozohriatej rury, kym lahko nezhnedne a nestvrdne, potom uz len nalamat. Je to jednak chutnejsie, jednak ZDRAVSIE!
3. Ja do salatu davam aj nejake nakrajane salatove listy (romain letuce). Samozrejme, aj bez maty a petrzlenu je to vyborne.
4. Ja paradajky nedavam, a nevidela som to ani v libanonskych restauraciach. Zrejme by pustili veda vody a topiny by zmakli.

Takze baby, ziadny strach, hlavne tie "topinky", ako to ochutite a co tam date je uz len na vas.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia