Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 5. júla 2013
Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept)
Foto: mariamka

Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré som použila.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si roztopiť troška slaninky.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na slaninu pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolené, okorenené. Rýchlo opečieme, miešame.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu pokrájame na hranolky, kocky, ako chcete. Ja som využila ten šikovný Šalát Mejker.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu pridáme k mäsu. Chvíľu opečieme, podlejeme ciderom 2,5-3 dl, opekáme do mäkka, netreba zakrývať, iba občas premiešať, kura je už prakticky hotové a zelenina môže ostať mierne chrumkavá.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aby som ostala v téme, urobila som jabĺčkovú ryžu. Umytú prepláchnutú ryžu klasicky opečieme na oleji, pridáme jablko nakrájané na kocky, posolíme, pridáme zo 3 klinčeky, podlejeme vodou 1:2 a udusíme do mäkka.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým sa udusilo mäsko. Ak treba, dosoľte, dochuťte podľa svojej chuti.

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A urobila ryža, môžeme nakladať. Ľahké, chutné, letné, trošku sladké, trošku pikantné. Vyskúšajte :)

    Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

irenaw
ty jedna jabĺčková experimentátorka ;-) tuším rovno basu kúpim
kabanoska
vyzerá to pekne , ale u nás som také pivo ešte nevidela a máme aspoň 100 druhov. Jablčný ocot, alebo džus by sa nehodil ako náhrada ?
kabanoska
vyguglila som si , že u nás sa to predáva pod značkou Somersby Apple Cider a dováža ho budvar z Dánska. Pozriem sa na to. Ten cider si si tam vymyslela sama, alebo si to niekde vyčítala ? Aby som sa nemusela preháňať za tým , keď to možno nahradiť.
kecemis
Uz podla nazvu som tusil odkial vietor fuka. Krasny recept, ktory musim coskoro vyskusat (zajtra).
mariamka
@kabanoska vymyslela som to sama :)) ak zijete v CZ (podla profilu) urcite ho zozeniete, jeden druh robi aj Staropramen. V krajnom pripade by sa dal nahradit jablcnym mustom alebo 100 % stavou, potom to treba asi trosku okyslit, lebo cider nie je az taky sladky..
mariamka
@kecemis ,, @iren ,, tomu sa vravi cidermania :)) ale uz mam dusu na mieste, co sa tyka cider-pokusov s varenim. ani raz ma nesklamal, mozem ho len doporucit :))
@izabelka dakujem :)
eviana
@mariamka , takéto jedlá milujem - ľahké na prípravu, chutné a nádherne farebné lahodiace oku... a ten cider veľmi zaujímavá ingrediencia, skúsim niekde zohnať a vyskúšam... ďakujem za inšpiráciu, ukladám do KK :)
kabanoska
Keď si to vymyslela sama , tak ťa teda uznávam a pasujem za váčšieho vymyselníka ako gordonko.
afataga
moze to byt dobre, mas manufakturu na cider? :-) ja by som si to ale radsej dala s normlanou ryzou, ryzovy nakyp by som dala detom :-),
@kabanoska asi mala na obed vtipnu kasu
kabanoska
Ale dievčence . Neprekárajte sa . Dnes je sviatok sv. Antona Mária
Zaccaria tak mier vo vašich dušiach.
kecemis
@mariamka tak som to vyskusal a je to vyborne. Uz som dostal otazku, kedy to bude znova. Takze uber z tej tvojej skromnosti na dusi.
mariamka
@kecemis :) to znie ako rozkaz :)) som rada ze si to vyskusal, dal si aj cider? a aku zeleninu?, urcite si to mal lepsie a krajsie ako ja, zato si nedal ani foto :)
kecemis
Urcite nie. Nie ako rozkaz a nie lepsie a nie krajsie. Ja som pridal celery sticks navyse a pouzil som cedar ocot s jablkovym mustom. minulo sa prilis rychlo, rychlejsie ako pracuje moj aparat. Sorry. Aj tak vlastne sa mi este nepodarilo uploadovat ziadnu fotku, ktoru som chcel v minulosti. Ale vazne je to vyborne jedlo, lahke a zaroven zasyti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia