Pečené bravčové s červenou kapustou a knedľou

gab1ka - fotkagab1ka, 8. decembra 2015
Pečené bravčové s červenou kapustou a knedľou
Foto: gab1ka

Tento recept som si upravila podla seba, ako dobrú variantu ked neobľubujete mastné mäso ale vaša polovička áno.

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg bez kosti
0,5 kg
3 PL (alebo olej)
Kapusta:
1 kg
1 ks
 na poprášenie




Postup

  1. 1

    Zapneme rúru aby sme ju mali predhriatu, mám teplovzdušnu ruru a dala som ju na 200° Mäso si umyjeme , osušíme a nakrájame na asi 1cm hrubé pláty. Rozložíme si ich, mierne vyklepeme, nasolíme a nakoreníme. Medzi tým si pripravíme pekáč do ktorého dame 3 lyžice masti a na chvíľu pekáč vložíme do rozohriatej rúry aby sa nam masť roztiekla.

  2. 2

    Na pekáč si poukladáme rovnomerne pláty mäsa a na vrch dáme alobal. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote asi 180° , ja som dala vrchný a spodný ohrev, pečieme 30 minut. Po 30 minutach zložíme alobal, mäso otočíme na druhu stranu a pečieme odokryté ďalších 30 minut, občas možeme preliať výpekom.

  3. 3

    Kapusta : cibuľu si nakrájame nadrobno a na oleji ju opečieme do sklovita Kapustu si nakrajame na rezančeky a pridame k cibuli , podlejeme vodou aby bola zarovno s kapustou, dusíme pod pokrievkou do zmäknutia. Keď máme kapustu mäkku dochutíme ju soľou, octom a rascou, všetko podľa chuti. Nakoniec poprášime hladkou mukou a nechame vyredukovať. Podávame s parenou knedľou, najlepšie domácou, ja ju kupujem na trhu v pekárni a je naozaj ako domáca.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia