Pečený šalát Briam

2010 - bez fotky2010, 30. júla 2011
Pečený šalát  Briam
Foto: 2010

Asi tak pred rokom som pridal recept na taku Grecku klasiku pecenu zeleninu Briam. http://varecha.pravda.sk/recepty/grecka-pecena-zelenina-briam/7052-recept.html Toto je taka modernejsia , "trendy" uprava pre navstevu .

10 minút
príprava

Suroviny

 zmes
 lístky, mlady spenat listky




Postup

  1. 1

    Navsteva za rohom a v trube "len " dokoncena pecena zelenina. Preco z nej nespravit moderny salat? Treba len zopar listkov salatu natrhaneho na mensie kusky a este pridat ked mame mlade listky spenatu alebo bazalky, medze sa nekladu..... a tesne pre servirovanim pridame kvalitne cierne olivy a pecenu zeleninu a lahko premiesame .Ochutime podla potreby , prizdobime rozdrobenym feta syrom.

  2. 2

    Pridame rozkrojenu cerstvo opecenu bagettu a ked mame tak jej mensiu tensiu verziu "ficelle". Nakoniec vsetko prichutime balzamikovou redukciou a kdo chce si prida este trochu citronovej stavy.

Diskusia k receptu

alena45
ten prvý som robila minulý týždeň, každý si pochvaľoval.
monzet
Mňam,pečiem ju veľmi často,aj táto musí byť výborná...
babav
Krasne foto,pochutkovy ,syty salat.Druhy chod sa neziada ,staci zapit dobrym vinom ;-)
evusik
pečená zelenina je dobrotka... tá tvoja vyzerá veľmi lákavo .-)
lucylee
presne, toto, keby predo mna postavili, viac mi netreba



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia