Pikantná červená kapusta

2010 - bez fotky2010, 5. októbra 2010
Pikantná červená kapusta
Foto: 2010

Kamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie Zobraziť celý popisKamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie ako cervena kapusta, ale nasa europska verzia by mi moc nepasovala tak som s pomocou googlu vytvoril europsko secuansku verziu pikantnej kapusty a s tymi cinskymi slizami co su ako fettucciny to bolo super.

15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.5  kg
100  ml
2  lyzice
1  lyzica
1/2  lyzicky
2 ks (alebo susene feferonky)
1 ks
2  struciky
2  cm nakrajany nadrobno
2  lyzice
2  lyzice
2  lyzice, cesnaková
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Aj ked mam velmi rad tradicnu slovensku ale dakedy sa mi zda 'mdla"a podla mna sa nehodi k azijskej kacke. Tak som spravil taku fuziu ktora vyuzila sladko kyslu chut ,europskej kapusty( ale ocot a vino som pouzil cinske) a koreniny ako rasca boli nahradene secuanskym korenim a plus susenymi chilli dodat okrem kyslosti aj pikantnost.

  2. 2

    Na horucom oleji som najprv chvilu oprazil secuanske korenie ( kdo chce moze este aj podrvit ).Pridal som na drobno nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak a pokracoval v restovani. Cervenej kapuste som vykrojil hlub a nakrajal na jemne sliziky a pridal a dusil zakryte cca 15 minut.

  3. 3

    V miske si zmiesame ryzove vino, ryzovy ocot, sojovu omacku a podrveny palmovy cukor ( ma prijemnu karamelovu chut).Pridame do kapusty , tiez pridame susene cele chilli, podlejeme vodou podla potreby a dusime do makka , alebo ako komu chuti.Nasa bola ako beton a hodina nestacila, Tesne pred koncom pridame na drobno nakrajanu cesnakovu pazitku a premiesame.

    Pikantná červená kapusta - obrázok 3
  4. 4

    Servirovali sme este prizdobene na sliziky nakrajanou kozkou oprazenou na oskvarky. Cinskymi plochymi slizami poliatymi vypekom a cesnakou pazitkou. PS:Kacku nespominam aj ked je chudsia ako slovenska ale pekinska je tiez vyborna, tu je zvyk velkym sekacom naporcovat na male kusky aby sa dalo nabrat palickami.

Diskusia k receptu

michsamant
Mas dobreho kamarata, tiez by sa mi taky obcas zisiel, co by mi pekingsku kacku doniesol :) Recept aj fotka ako vzdy, pekne.
2010
Ja som len chcel ukazat ze tradicna surovina ,cervena kapusta sa pouziva aj na opacnom konci sveta vo velmi podobnej -ale uplne inej kombinacii.
babidka
palmovy cukor este stale nemam , co keby som pouzila melasu ? ta ma tiez taku karamelovu prichut . Kapusticka to bude urcite fajnova ...Pekingsku kacku robit nebudem , je to velmi zdlhave - ale upeciem nasu klasiku a k tomu urobim tu nezvycajnu kapusticku :-) Takze dalsia fuzia na fuziu :-)))))))))))
egreska
aj ja chcééééééééém pekingsku kačku ....alebo aspon toho kamarata :-))
evanaaa
2010, krásne naaranžované, ostrá fotografia, priam výstavné - a o tej chuti budem len snívať.
michsamant
Hladam tu nieco dobre z cervenej kapusty. Sice nemam vsetko co si ty pouzil, ale vynajdem sa z toho, co mam ja v kuchyni. Vyborna inspiracia!
michsamant




Troska som si to upravila podla surovin, ktore su u nas dostupne: olej, rimsky kmin, chilli fliacky, cervena cibula, cesnakovo-zazvorova pasta, kapusta, sol, mlete cierne korenie, tmava sojovka a palmovy cukor. Nepodlievala som, kapusta bola stavnata a dusila som 30 minut. Nabuduce prihodim aj koriandrovu vnat nakoniec, dnes som nemala cerstvu v zasobe. Dakujem za recept, je to vyborna kapusta.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia