Pikantná pečená panenka po Sečuánsky

2010 - bez fotky2010, 20. decembra 2010
Pikantná pečená panenka po Sečuánsky
Foto: 2010

Po dlhsom case mi prisla mi pod ruku panenka , co je zaujmave v cinskom masiarstve je cena len o trochu viac ako Zobraziť celý popisPo dlhsom case mi prisla mi pod ruku panenka , co je zaujmave v cinskom masiarstve je cena len o trochu viac ako bocik - oni maju radsej mastnejsie -stavnatejsie maso.Aj moj syn prorokoval ze to bude moc suche ked sa da piect.Po konzultacii s mojim azijskym kucharskym poradcom bolo mi poradene dat ju do pikantneho Secuanskeho nalevu cez noc a serviroval s dusenou cinskou zeleninou Bog Choi a cinskymi .

25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
2
350 g vajíčkové
nalev:
3 lyzice
2 lyzice
2 lyzice cerstvy nastruhany
1lyzica
1lyzica /feferónka/ na drobno nakrajane
1 lyzica  drvene
1lyzicka
2 lyzice
  podla potreby




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny poriadne zmiesame v miske a maso poobalujeme zo vsetkych stran . Odlozime do ladnicky cez noc marinovat.

    Pikantná pečená panenka po Sečuánsky - obrázok 1
  2. 2

    Namarinovane maso som na poolejovanu panvicu do rozohriatej rury cca 25 minut zakryte , pootacal ponatieral marinadou kazdych cca 10 minut a nakoniec dopiekol pod grilom este cca 5-7 minut. Kazdy podla chute ci chce stavnatejsie ...

    Pikantná pečená panenka po Sečuánsky - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som dal trosku oleja a pridal som som lyzicku cesnaku rychlo zlahka oprazil pridal na hrubo nakrajanu cinsku zeleninu Bog Choi. Polial trochou sojovej omacky pridal trochu vody zakryl a podusil do makka. ( Je to rychlo ani nie 5 minut).

  4. 4

    Ako prilohu sme pouzili cinske vajickove slize uvarene podla navodu a prizdobene oprazenou cibulkou a cerstvou pazitkou.

Diskusia k receptu

babidka
to vyzera dobreeeee:-) u nas kapusticku bog choi nekupime /obcas vsak mavaju v Tesco kapustu pak choi/, ale asi sa da pouzit aj u nas dostupna pekingska kapusta... ?Aj ja som si vsimla v cinskych obchodoch , ze /pre mna bezcenne/ hrabaky z kurciat a kacice su drahsie ako kuracie prsia a chvostik a usko z prasiatka je este drahsie ako panenka :-))))))
mojack
Neviem prečo ale pri takýchto " umeleckých" fotkách vyzerá to pekne, ale prečo nikde nie je podrobnejšie foto, ked už varím a chcem to poslat ako sa to robí a mám foták pri sebe. Nie iba pri tomto recepte ale je ich tu na vareche dost.
2010
mojack, asi preto ze ked sa pouziva drahy fotak a clovek je sam v kuchyni ,tak kuchyna je posledne miesto kde sa daju robit fotky s mastnymi rukami. A uz som sa poucil na jednom fotaku ze strkat ho pri peceni do blizkosti horucej rury sa financne neoplati.
remcula
@mojack , souhlasím s tebou. @2010 , vím, jaké to je, když strkám foťák k páře a popravdě, už mám druhý. Když ale chci, aby podle mne někdo něco uvařil, nemám na vybranou.
2010
remcula, moja mama ma taky zosit rucne pisany bez fotiek ,,, a je super kucharka aj bez fotopostupov.
evanaaa
Veru, mnohí äako hja) foťák nemajú, tak sa len málo opovážia dať recepty. Viem, aj ja som radšej, ak vidím aspoň hotové jedlo, ako vypadá a ešte lepšie, aj je aj fotopostup, ale čo už, keď to ináč nejde. Asi preto je tu tak málo receptov bez fotenia.
oprava - mnohí ako ja.....
lucylee
včera som robila, všetko som dodržala, len sme podávali s hrubšími ryžovými bezvaječnými rezancami a bez zeleniny bog choi, plánovala som kúpiť čínsku kapustu, ale som zabudla, tak som to potom už nechala tak..opäť chválim ;-)
2010
Kubanska varianta, paneku ponarezavat ,marinovat cez noc , limetkova stava, pomarancova stava ,rimska rasca, oregano, vela cesnaku, cerstva koriandrova vnat, korenie sol, dat na grill a servirovat s chipotle chilli v adobo omacke.


jujoska
jedna krajsia panenka ako druha, super ze si ich ukazal . Mam doma novy gril, uz viem cim ho pokrstim



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia