Foto: oco
Táto plnka je chuťovo iná, patrí asi viac do morky,ale morka je raz,alebo dva krát do roka,tak ju občas robím aj do kurčaťa.Do brušnej Zobraziť celý popisTáto plnka je chuťovo iná, patrí asi viac do morky,ale morka je raz,alebo dva krát do roka,tak ju občas robím aj do kurčaťa.Do brušnej dutiny morky jej ide samozrejme viac.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske na kocky nakrájané pečivo zvlhčíme vlažným vývarom pridáme vyškvarenú slaninku aj cibuľou ktorú sme s ňou restovali,posekané vlašské orechy vajce a nakrájanú petržlenovú vňať.Vypracujeme tvárnu hmotu do ktorej pridáme roztopené maslo a dochutíme soľou a korením.Hustotu plnky si podľa potreby upravíme vývarom.
-
2
Plnku dáme pod kožu pripraveného kurčaťa podlejeme vodou a dáme piecť.To už urobí každý podľa seba.
-
3
Kurací vývar som si urobil z krídiel,kože s krku a tuku čo bolo v kurčati. Keď sa kurča dopeká pridám do výpeku 2 vetvičky rozmarínu.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu