Polievka z pečenej cvikly s kokosovou penou
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 13. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 13. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece asi na 20 minút. Po upečení cviklu očistíme a v mixéri rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením a v prípade potreby rozriedime troškou mlieka. Schladíme.
- 2
Z čerstvej cvikly narežeme čo najtenšie kolieska, necháme ich chvíľu obschnúť a vo fritéze vysmážame čipsy.
- 3
Kokosové mlieko privedieme do varu a chvíľu necháme vrieť. Odstavíme a dochutíme troškou cukru.
- 4
Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode a pridáme do teplého mlieka. Schladíme a vlejeme do šľahačkovej fľaše. Spravíme „šľahačku“ a necháme ju v chladničke.
- 5
Do pohára vlejeme gazpacho, na ktoré jemne nastriekame espumu z kokosového mlieka a priložíme čipsy. Pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu