Polievka z pečenej cvikly s kokosovou penou

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 13. mája 2015
Polievka z pečenej cvikly s kokosovou penou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 plátky
200 ml




Postup

  1. 1

    Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece asi na 20 minút. Po upečení cviklu očistíme a v mixéri rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením a v prípade potreby rozriedime troškou mlieka. Schladíme.

  2. 2

    Z čerstvej cvikly narežeme čo najtenšie kolieska, necháme ich chvíľu obschnúť a vo fritéze vysmážame čipsy.

  3. 3

    Kokosové mlieko privedieme do varu a chvíľu necháme vrieť. Odstavíme a dochutíme troškou cukru.

  4. 4

    Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode a pridáme do teplého mlieka. Schladíme a vlejeme do šľahačkovej fľaše. Spravíme „šľahačku“ a necháme ju v chladničke.

  5. 5

    Do pohára vlejeme gazpacho, na ktoré jemne nastriekame espumu z kokosového mlieka a priložíme čipsy. Pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia