Ruže z marcipánu fotorecept

jaajmnam - bez fotkyjaajmnam, 29. júna 2014
Ruže z marcipánu (fotorecept)
Foto: jaajmnam

Profesionalne vyzerajuca ozdoba na torte alebo zakusku. Velmi jednoducha vyroba, dufam, ze obrazky su zrozumitelne pre kazdeho. Fotene na mobil, "zalepenymi" prstami :-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z gulicky marcipanu rolovanim medzi prstami vytvorime zakladnu v tvare akehosi ihlanu.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Samozrejme velkost zalezi od velkosti konecnej ozdoby, cim chceme mat ozdobu vacsiu, tym vacsia musi byt aj tato cast. ("Hrot" na obrazku je pre ukazku ponechany hrubsi...)

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto vymodelovanu "zakladnu" prilepime na pracovnu dosku.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z valceka marcipanu urobime sest rovnako velkych guliciek.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gulicky polozime na polovicu igelitoveho sacku, druhou polovicou gulicky prekryjeme.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dlanou zlahka gulicky vyhladime na pozadovanu velkost a hrubku. Tu je najpodstatnejsia vec, aby sme nechali jednu stranu (v tomto pripade spodok "lupena" o nieci hrubsi).

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mozeme si pomoct aj prstami.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyhladeny "lupen" z boku, kde je vidiet hrubsiu (spodnu) cast.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zacneme naliepat lupene, spodna hrubsia cast na spodok.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kazdy "lupen" mozeme osobitne upravit.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po nalepeni vsetkych "lupenov" ozdobu v spodnej casti otacanim medzi prstami dotvarujeme na pozadovanu velkost.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakoniec zvysny marcipan oddelime od ozdoby, ja to striham noznicami :-)

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pridame medzi ostatne ozdoby. Listky robim rovnakym postupom, po vyhladeni gulicky este na igelitovom sacku vyrezem ostrym nozom tvar, naznacim "zilky" a necham vysusit.

    Ruže z marcipánu (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

jaajmnam
pre julica: je to obycajny, najlacnejsi, cisty marcipan kupeny v supermarkete. Na farbenie pouzivam gelove potravinarske farby, na "uchytenie" staci kvapka husteho lekvaru, medu alebo maslovej plnky.
Samozrejme, ziadny recept alebo postup nie je univerzalny.
staja
Toto sa mi páči, určite výborná inšpirácia. 5*
ivav
oceňujem zrozumiteľný postup




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia