Ružičkovú tortu som upiekla ,len kôli zdobeniu, preto neuvádzam množstvo plnky , môže byť aj džemom naplnená nezáleží na tom. Rozpis surovín je Zobraziť celý popisRužičkovú tortu som upiekla ,len kôli zdobeniu, preto neuvádzam množstvo plnky , môže byť aj džemom naplnená nezáleží na tom. Rozpis surovín je určený na 1 korpus.
na 180 °C
Postup
-
1
Upečieme si 3 rovnaké korpusy. Každý jeden si ozdobíme cukrovou polevou, ktorú si prifarbíme potravinárskym farbivom.Ja som si zvolila červenú bielu a modrú farbu.
- 2
Korpusy si spojíme plnkou , alebo džemom, nezáleží na tom - kto čo má rád.Ja som dala iba džem. Na zdobenie si spravíme ľubovoľnú plnku ,ktorú prifarbíme potravinárskym farbivom.
- 3
Začneme od spodného korpusu tvarovať ružičky modrej farby a to tak,že si cukrárenské vrecko naplníme plnkou a vždy od stredu začneme a zatočíme niekoľkokrát doľava až nám vznikne ružička.Takto postupujeme po celej ploche korpusu dokola.
- 4
Stredný korpus si tak isto ozdobíme ,tvarujeme ružičky ale v bielej farbe. Na tento stredný korpus som použila šľahačku v prášku.
- 5
Vrchný korpus opakujeme tak isto , zdobíme ale v červenej farbe.
- 6
Vrch torty ukončíme červenou farbou - plnkou tak ako je na obrázku. Tu je pohľad zvrchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekne to vyzerá.
veľmi dobre viem-že takéto jesť nesmiem...:-(
ale oči potešila...šikovná si-moja milá..:-))
aj video som kukla-s úžasom-ani som nemukla...
aj pečenie-môže byť nedostižné umenie...:-))
@ancicka vďaka za video. Palec hore :-))