Ružičková torta

merylin - bez fotkymerylin, 17. februára 2013

Ružičkovú tortu som upiekla ,len kôli zdobeniu, preto neuvádzam množstvo plnky , môže byť aj džemom naplnená nezáleží na tom. Rozpis surovín je Zobraziť celý popisRužičkovú tortu som upiekla ,len kôli zdobeniu, preto neuvádzam množstvo plnky , môže byť aj džemom naplnená nezáleží na tom. Rozpis surovín je určený na 1 korpus.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 dkg
15 dkg
1 ks
0,5 dcl
Plnka: ľubovoľná
1 ks
Ozdoba:
Plnka: ľubovoľná
1 ks




Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 rovnaké korpusy. Každý jeden si ozdobíme cukrovou polevou, ktorú si prifarbíme potravinárskym farbivom.Ja som si zvolila červenú bielu a modrú farbu.

  2. 2

    Korpusy si spojíme plnkou , alebo džemom, nezáleží na tom - kto čo má rád.Ja som dala iba džem. Na zdobenie si spravíme ľubovoľnú plnku ,ktorú prifarbíme potravinárskym farbivom.

  3. 3

    Začneme od spodného korpusu tvarovať ružičky modrej farby a to tak,že si cukrárenské vrecko naplníme plnkou a vždy od stredu začneme a zatočíme niekoľkokrát doľava až nám vznikne ružička.Takto postupujeme po celej ploche korpusu dokola.

  4. 4

    Stredný korpus si tak isto ozdobíme ,tvarujeme ružičky ale v bielej farbe. Na tento stredný korpus som použila šľahačku v prášku.

  5. 5

    Vrchný korpus opakujeme tak isto , zdobíme ale v červenej farbe.

  6. 6

    Vrch torty ukončíme červenou farbou - plnkou tak ako je na obrázku. Tu je pohľad zvrchu.

Diskusia k receptu

frona
Torta je veľmi efektná, ale na mňa priveľa krému
valeri
pekná, ale toho krému je na naj veľa, no na druhej strane, keď si ju plnila len džemom, možno ani nie. Ukladám
douglas
Ta torta je ako z vylohy na Independence Day... @Merylin , ty budes profesionalna cukrarka, ze ? Ale torty mas velmi pekne ;). Nech sa dari!
monnikka
veľmi pekne to vyzerá, len neviem či by sa mi to tak podarilo
ancicka
Akurát asi pred týždňom mi kamáratka poslala na facebook takú istu.
Pekne to vyzerá.


radost
@merylin
veľmi dobre viem-že takéto jesť nesmiem...:-(
ale oči potešila...šikovná si-moja milá..:-))
aj video som kukla-s úžasom-ani som nemukla...
aj pečenie-môže byť nedostižné umenie...:-))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Veľmi zaujímavé. Možno aj najbližšiu sobotu vyskúšam.
marcy
krásna,ale jesť by som ju nejedla,vadia mi farby
gordonko
@ancicka super videjko to sa dá zvládnúť len oni tý beťáry už asi majú na predaj takéto krémy ,ked som videl že strká sáčik s krémom do dalšieho sáčika
marijanka712
krásna , ale je to typ trebarz na boky , ktoré pri natieraní nie vždy sú výstavne a potom toho krému by tam vela nebolo je to super, že si sa s nami o takúto peknotu podelila dik....
ancicka
@kata50 ,katka máš pravdu,mnohý si myslia,že je tu veľa takých .No keby si pozorne pozreli vydeo,tak by mnohýprišli na to,že fotky sú všetké s neho.Ani admini si to nevšimli!!
TV Varecha
Dobry vecer, vsimli sme si, ze fotky su prevzate z videa uz pocas dna, uzivatel bol patricne oboznameny s jeho pozastavenim a bolo vyziadane jeho vyjadrenie. Tento recept je uz presunuty do konceptov, no prispievanim do komentarov ho system stale zobrazuje.
havino
bože, bože, by som tu ja navalila receptov takýmto spôsobom, jedna radosť, chváliť sa cudzím perím. Len mi chýba jedna maličkosť, muselo by ma to napadnúť a mať tú drzosť oblbovať.
margaretka28
:-)))) ozdoba: 1 šľahačka v prášku?:-)))) Tá by možno vystačila na jeden rad tých ružičiek.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia