Ryba s cesnakovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1/3 hrnčeka
1 ks
1/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
2/3 hrnčeka
Cesnaková omáčka:
2 ks
4 strúčiky
1 PL
1/3 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme múku a do stredu urobíme jamku. Postupne prilievame vajce rozšľahané s pivom. Zmes šľaháme vidličkou, kým nevznikne tekuté cestíčko bez hrudiek. Na panvici rozohrejeme olej. Filé namáčame po jednom do cestíčka a zvyšky necháme odkvapkať. Potom filé obaľujeme v strúhanke. Rybu pražíme v oleji na stredne silnom ohni asi 2 minúty na každej strane do zlatista tak, aby sa dobre prepiekla.

  2. 2

    Filé vyberieme z panvice, necháme odkvapkať na papierovej utierke a odložíme na teplé miesto. Takto pripravíme všetko filé. Podávame s cesnakovou omáčkou. Pripravíme si omáčku: zemiaky pokrájame na 1 cm kocky. Varíme ich v malom hrnci asi 8 minút alebo kým nezmäknú. Necháme ich odkvapkať.

  3. 3

    Potom zemiaky preložíme do malej misky a vidličkou roztlačíme na kašu. Pridáme cesnak a vínny ocot a dôkladne premiešame. Ak treba, dochutíme. Po niekoľkých kvapkách pridávame olej a stále šľaháme, kým zmes nie je hladká a hustá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia