Rybie filé v jogurtovo-cornflakesovom kabátiku pečené v rúre

vavan - fotkavavan, 28. októbra 2011
Rybie filé v jogurtovo-cornflakesovom kabátiku pečené v rúre
Foto: vavan

rýchly obed

8
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

8 ks, kocky
3 šálky, -kukuričné lupienky
1 PL
1/2 šálky
2 strúčiky
1/4 KL
1/2 šálky
2 PL




Postup

  1. 1

    Rybie filé rozmrazíme.Plech si vyložíme papierom na pečenie. Šálka 250ml:Corn flakes si dáme do vrecka a valčekom rozdrobíme na stredne hrubo. Do taniera si dáme múku zmiešame s čiernym korením.Do druhého taniera si dáme horčicu,jogurt,roztlačený cesnak vidličkou spolu rozšľaháme. Rozmrazené filé vysušíme kuchynskými utierkami,posolíme podľa chuti a obalujeme najprv v múke

    Rybie filé v jogurtovo-cornflakesovom kabátiku pečené v rúre - obrázok 1
  2. 2

    potom v jogurt.zmesi a nakoniec v cornflakes uložíme na plech.

    Rybie filé v jogurtovo-cornflakesovom kabátiku pečené v rúre - obrázok 2
  3. 3

    Každý kus pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C pečieme 20 minút,neotáčame.Podávame z prílohou podľa vašej chuti my sme mali z varenými zemiakmi a jogurtovo cesnakovým dresingom.

    Rybie filé v jogurtovo-cornflakesovom kabátiku pečené v rúre - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdenkas
Toto je tiež podľa mojej chuti,mňam.Bude parádny obedík.
noelia
Vynikajuce ! Nadherne chrumka pod zubami a nasledne sa rozplyva na jazyku aj na dialku......dakujem pekne, urcite tuto dobrotu budeme na taniei v nasledujucich dnoch a potom pravidelne.
elisticka
to vyzera vyborne !! ukladam si a urobim lepsie a zdravsie ako vysmazane...
janger
Iste chutnucke...A zase nieco ine, ako vysmazane na panvici :-).
dorisa
Ukladám si recept aj ja, mňam. Krásna fotka.
cica2
nápaditý a krásny recept!:)....kk
liviar
Rybie filé ľúbime, ja dávam ešte ryby na začiatku na chvíľu do mlieka, aby sa stratila tá rybacia chuť, a takto pečiem v rúre aj klasické rezne, či už bravčové alebo kuracie a dokonca aj hranolky. Je to zdravšie a ušetrím drahý olej. Ale takéto chrumkavé som ešte nerobila, takže určite vyskúšam.
venora
vyzerá to dobre, chcem sa spýtať, treba to počas pečenia aj obrátiť? Robil to už niekto? Ak áno, poraďte,....vďaka
vavan
@liviar keď mám kapra z rybníka tak máčam aj ja v mlieku ale filé nie tam nie je moc cítiť ten pach @venora netreba otáčať už som dopísala aj do
receptu.
jefree
co keby sa to obalilo v ovsených vločkách?
vavan
@jefree nemám skúsenosť ale podľa mňa by sa tie vločky premočili
a nebolo by to chrumkavé



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia