Rafinovaná panna cotta fotorecept

adkas - fotkaadkas, 9. marca 2012
Rafinovaná panna cotta (fotorecept)
Foto: adkas

Preco rafinovana? Pretoze pri tejto panna cotte kardamon, ktory je pouzity na jej dochutenie pri prvom suste ani necitite az po niekolkych lyzickach Zobraziť celý popisPreco rafinovana? Pretoze pri tejto panna cotte kardamon, ktory je pouzity na jej dochutenie pri prvom suste ani necitite az po niekolkych lyzickach niekde na pozadi prijemne postekli vase chutove pohariky. Tak rafinovane:). Celu rafinovanost skvele doplna lahka , priezracna zelatinova broskynova obruc. Priznam sa , ze som pouzila kardamon prvykrat pri tomto nadhernom dezerte s talianskymi korenmi. Velmi ma oslovil a urcite som ho vo svojej kuchyni nepouzila poslednykrat.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g napr. Philadelphia, Mascarpone, Ricotta, Soft Cheese a pod.
400 ml ( pouzila som 284 ml smotany a 116 ml mlieka)
3-4 PL ( podla chuti)
1 KL ( ja som pouzila cele korenie 10 kusov)
3 platky
broskynove zele:
430 g
2-3 platky (podla toho, aku tuhu chcete mat zelatinu)
  (podla chuti)




Postup

  1. 1

    smotanu zahrejeme na horuco, ale nevarime. Pridame kardamon. Ak pouzijete cely kardamon, treba ho trochu popucit, aby sa lepsie uvolnila zo semiacok aroma. Prikryjeme a nechame postat cca 20 minut. Zelatinu namocime do studenej vody na 5 min.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kremovy syr vymiesame s praskovym cukrom.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu scedime cez sitko a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame , kym sa zelatina rozpusti. Za staleho slahania na najmensich obratkach pridame smotanu ( smotanu neslahame) do vyslahaneho kremoveho syra.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnime pohare a odlozime do chladnicky , cca na 2-3 hodiny, kym stuhne.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opat namocime 2-3 platky zelatiny do studenej vody na 5 minut. Zelatinove platky pouzijete podla toho , aku tuhu chcete mat to broskynove zele. Broskyne scedime od stavy a pokrajame ich na male kocky. Stavu precedime cez sitko a dolejeme vodou do 300 ml a zahrejem ju . Odstavime z ohna a pridame vyzmykanu zelatinu . Miesame , kym sa zelatina neroztopi. Ochutname stavu, ak treba mozeme dochutit cukrom. Pridame pokrajane broskyne a nechame vychladnut.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Broskyne scedime od stavy a pokrajame ich na male kocky. Stavu precedime cez sitko a dolejeme vodou do 300 ml a zahrejeme ju . Odstavime z ohna a pridame vyzmykanu zelatinu . Miesame , kym sa zelatina neroztopi. Ochutname stavu, ak treba, mozeme dochutit cukrom. Pridame pokrajane broskyne a nechame vychladnut.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked je broskynova zmes ochladena navrsime ju na stuhnutu panna cottu a vratime spat do chladnicky na dalsie 2- 3 hodiny, kym zele zatuhne.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    mozeme pred podavanim ozdobit listkami maty

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a potom sa uz len oddavame tejto rafinovanej chuti tohoto nadherneho dezertu.

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nechajte si chutnat!

    Rafinovaná panna cotta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

cica2
aj toto sa mi velmi páči, krásne fotky! :-))....hneď teraz by som s radosťou ochutnala
irenaw
kardamonu som prišla na chuť pri Maukinom hruškovom džeme a nedávno som ho pridala do chleba so sušeným ovocím. tá chuť sa mi veľmi páči, toto stojí za pokus :)
julica
wuej, a že ja nemám doma kardamón! (dík za tip)
ruzova
kardamon milujem najma v jogurte s medovicovym medom, v kave a uz aj v panna cotte, tesim sa na dalsie recepty
ethanel
Fuuu ha tak to musim pochvalit ... vemi pekny recept a fotografie, recept si ukladam
adkas
Dakujem za mile komentariky. Potesili ma. Kardamon je super , skamaratili sme sa:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia