Rezancový nákyp s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 18. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1/2 KL
3 PL
80 g
0,5 kg
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a potom do nich zamiešame žĺtky, cukor, nastrúhané jablká, hrozienka a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Zmes naplníme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme asi 30 minút dozlatista.

  3. 3

    Na tanieri môžeme nákyp poliať ovocnou šťavou.

Diskusia k receptu

Vymazať
zinnajdha
toto vyskúšam, u nás to ide. Najčastejšie robievam zapekané rezance so slivkovým lekvárom, aj to je veľmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia