Foto: stefanm
Jedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že Zobraziť celý popisJedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že ho venujem Jánošíkovi . Tento náš národný hrdina a vzor všetkých Slovenských zbojníkov si to určite zaslúži . Len by , podľa mňa , mali všetci títo novodobí zbojníci skončiť tak ako on !!!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
U mäsiara Uhorčíka si kúpime mäso ktoré naporcujeme , naklepeme , osolíme , okoreníme , ...
-
2
... potrieme horčicou a mierne obalíme v múke .
-
3
Na rozohriatom oleji prudko , do hneda opečieme , ...
-
4
... podlejeme vývarom , pridáme bylinky a feferón a ...
-
5
... prikryté udusíme do mäkka .
-
6
Výpek precedíme , ...
-
7
... pridáme umyté huby a krátko povaríme .
-
8
Podľa poetrby dohustíme solamylom , dochutíme soľou a hubovým korením a podávame .
-
9
Podával som s dusenými zemiakmi , kompótom a pivom .
-
10
Jánošíka nemôžete zabiť. Jánošík je sloboda a sloboda je večná . Keď ste si ma upiekli, tak si ma i zjedzte.
hríby sú hríby, každý zbiera niečo iné, niekto zbiera len dubáky, naša rodina zbiera napr. muchotrávku červenkastú a ver, že je to vynikajúca huba... takže koľko ľudí, toľko chutí... každopádne receptík je výborný, oceňujem na tom, že huby nie sú nakrájané nadrobno, ale krásne ich vidno celé... už by som si dala a však aj vy, ostatní... bez rozdielu, aké huby sú v recepte použité... ako @salinka všetko na 1+...