Rezeň J á n o š í í í k fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 28. novembra 2012
Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept)
Foto: stefanm

Jedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že Zobraziť celý popisJedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že ho venujem Jánošíkovi . Tento náš národný hrdina a vzor všetkých Slovenských zbojníkov si to určite zaslúži . Len by , podľa mňa , mali všetci títo novodobí zbojníci skončiť tak ako on !!!

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1-2 PL
1-2 PL
1 ks
2-3 hrste čerstvé




Postup

  1. 1

    U mäsiara Uhorčíka si kúpime mäso ktoré naporcujeme , naklepeme , osolíme , okoreníme , ...

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... potrieme horčicou a mierne obalíme v múke .

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom oleji prudko , do hneda opečieme , ...

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... podlejeme vývarom , pridáme bylinky a feferón a ...

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... prikryté udusíme do mäkka .

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Výpek precedíme , ...

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... pridáme umyté huby a krátko povaríme .

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podľa poetrby dohustíme solamylom , dochutíme soľou a hubovým korením a podávame .

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podával som s dusenými zemiakmi , kompótom a pivom .

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jánošíka nemôžete zabiť. Jánošík je sloboda a sloboda je večná . Keď ste si ma upiekli, tak si ma i zjedzte.

    Rezeň    J á n o š í í í k  (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jody
Štefanko, pekný receptík, však ako vždy. Ale prezraď, čo sú to za hubky? Michálky?
stefanm
... tieto huby som si nazval "nájdenky" lebo som ich našiel v miske pred dverami a ani neviem komu mám tu misku vrátiť !!!
jody
Juj! Ale máš odvahu! :-))) Alebo veľmi dobre poznáš huby... :-)))
lusinkab
...tak zase som sa na vecer pekne pobavila :-) tvoje receptiky su ako poklady ktore si pekne do mojej truhlicky treba odlozit :-)
paeva
rcp si ukladám, a o tých novodobých zbojníkov máš veľkú pravdu
sracz
Nádherná kompozícia sviežej bravčovinky s čerstvými hubami s vôňou prírody! Vy ste si @stefanm doma určite pochutnali a mne nesplnený sen (zahubárčiť si u nás DOMA) vytriasol "hustu skuru" (husiu kožu) na obidvoch rukách! Vysoko kvalitná a poctivá práca domáceho kuchára. O pAĽOVI hABEROVI mám svoj osobný názor, ktorý na týchto stránkach komentovať nemienim! Už po x_tý raz budem sledovať tunajšiu každoročnú súťaž acapella skupín. Veľmi sa teším na 4÷18 členné zoskupenia. Tebou zverejnené prešovské kvinteto by bez akýchkoľvek problémov uspelo aj medzi nimi! Blahoželám Ti nielen k predvedenej domácej dobrote, ale aj ku šikovnej dcérke!!!
izabella929
@stefanm...s úhlasím s tebou v plnej miere,,,čo uvádzaš v úvode...myslím si, že u nás pandúri vymreli, nemá ich kto zlapať a tí, čo sa za nich vydávajú zbíjajú tiež...) ale jedlo je to padádne a s čerstvýmI hríbami, že by som sa nechala pozvať...)parááááda...
babav
@stefanm , zabavne ako vzdy a jedlo fajnove.Mas krasnu talentovanu dceru,ale nemozem si pomoct ...Habera je tiez fesak ;-).Pocula som na neho ako cloveka(nie porotcu) iba pochvalu, od babiciek z isteho Domu dochodcov ,kde chodil pravidelne zadarmo vystupovat a zabavat starenky a starcekov,ktorych tam ich deti na stare kolena odlozili.....
medovnicek
jedlo presne podľa môjho gusta, zemiakovú kašu milujem a mäso s hríbmi veru tiež
dajanca
nepatrím medzi hubárov, len ich rada jem, na všetky spôsoby :-) tak by sa mi páčilo, keby mi niekto nechal misku húb predo dvermi... keby teda huby prišli za mnou... vyzerajú mladučké, isto ste si pochutili... :-)
sportak
Mňa Habera nezaujíma. Dôležité je že tento rcp je úplne super.
ivanko46
Tieto huby sú Michalky,Václavky ,Poddpinky, Podpňovky,alebo iné krajové názvy týchto húb ,len nie prosím vás HRÍBY.To sú úplne iné huby.
tetuska
@ivanko
hríby sú hríby, každý zbiera niečo iné, niekto zbiera len dubáky, naša rodina zbiera napr. muchotrávku červenkastú a ver, že je to vynikajúca huba... takže koľko ľudí, toľko chutí... každopádne receptík je výborný, oceňujem na tom, že huby nie sú nakrájané nadrobno, ale krásne ich vidno celé... už by som si dala a však aj vy, ostatní... bez rozdielu, aké huby sú v recepte použité... ako @salinka všetko na 1+...
stefanm
vysvetlenie pre tých , ktorí ešte náhodou tento recept otvoria (!) : pôvodne som k tomuto receptu pridal aj klip zo súťažného vystúpenia jedného Prešovského hudobného zoskupenia , ale po čase som bol od priateľov upozornený na nie veľmi vhodný komentár , tak som ho po určitých ťažkostiach odstránil . ale s ním bol odstránený aj môj pôvodný klip tak ho tu pridávam :






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia