Rezy Bronhi fotorecept

vavan - fotkavavan, 9. apríla 2012
Rezy Bronhi (fotorecept)
Foto: vavan

ako využiť zvyšné bielky tento zákusok som skúšala asi 5 krát kým som bola spokojná s výsledkom najviac ma oslovila tá plnka je Zobraziť celý popisako využiť zvyšné bielky tento zákusok som skúšala asi 5 krát kým som bola spokojná s výsledkom najviac ma oslovila tá plnka je taká svieža v originál recepte ide navrch čokoládova poleva ale tá ma moc neoslovila zo šľahačkou je zákusok lahodnejší stojí za vyskúšanie

160 minút
na 10-15 °C

Suroviny

Cesto2x biele1x kakaové:
4 ks
100 g
3 PL
1,5 PL
1 KL
3 PL
do kakaového plátu:kakao tmavé 2PL
Na potretie bielych plátov:
100 g
100 g
Krém:
1 l
200 g
5 PL kopcovitých
5 PL kopcovitých / kukuričný škrob
100 g
2 dcl
 na povrch
alebo:




Postup

  1. 1

    Plech veľkosť:35x25Vyšlaháme bielky,pridáme cukor vyšľaháme dotuha primiešame ostatné suroviny múku,maizenu,ocot,olej.Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie upečieme.Takisto upečieme aj druhý Tretí plát upečieme tak isto len pridáme 2 PL tmavého kakaa.Pečieme pri 160°C keď navrchu zozlatnú ,skúsime špáratkom či už je upečené. keď sa nelepí už je hotové.Preložíme na studenú podložku odstránime vrchnú kôrku necháme vychladnúť. To isté urobíme s ďalšími 2 plátmi.

  2. 2

    Nad parou si rozpustíme čokoládu s palmarínom a natrieme s ňou biele pláty,necháme stuhnúť.

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém:V ¾ litra mlieka cukríky roztopíme.V ostatnom mlieku rozmiešame dobre kopcovitými lyžicami múku a škrob a vlievame do horúceho cukríkového mlieka a uvaríme na hustú kašu.Do ešte teplej vmiešame maslo.Krém chladíme za častého miešania.

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutého krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku si rozdelíme na tri časti do jednej časti primiešame 2PL preosiateho kakaa.Na plech alebo tácku si uložíme biely plát,natrieme bledou plnkou,dáme tmavý plát natrieme tmavou plnkou,zas biely plát natrieme bledou plnkou dáme stuhnúť do chladničky a po stuhnutí natrieme šľahačkou alebo polejeme čokoládovou polevou nám chutí viac verzia zo šľahačkou je taký lahodnejší.

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dáme tmavý plát natrieme tmavou plnkou,

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    priložíme biely plát potrieme bledou plnkou,dáme stuhnúť do chladničky po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou alebo natrieme šľahačkou nám chutí viac verzia zo šľahačkou je lahodnejší

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridávam Vám aj obrázok cukríkov odporúčam kúpiť o jedny viac aby Vám ich nepojedli skôr ako budete pripravovať zákusok :-))))(dostať ich v COOPalebo CBA) Pokrájame na rezy.Dobrú chuť.

    Rezy Bronhi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

vierik
Jéminenko to musííí byť fajnové,určite budú na Veľkú noc...díky.
jatanika
ten je na reze pekný... rozumiem tomu správne... pečieme celkovo z 12 bielkov?
tatranka
Krásne rezy.Už som počula ten názov /Bronhi /,takže si recept ukladám do KK a určite urobím.Pekné spracovanie,dobra foto-dokumentácia.
helca103
tiež som ešte tieto cukríky nikde nevidela ale recept je zaujímavý. Ked bude príležitost tak vyskúšam
sovka62
Aj ja som tie cukríky videla v Jednote, ale nekúpila. Ten tmavý obal a názov Bronhi (podobne ako bronchi) vo mne vyvolal dojem, že to budú cukríky od kašľa, akési iné hašlerky. Až keď pozerám na tvoj obrázok, vidím tam karamelku a to sú moje obľúbené. Pekne som sa sekla, že?
Koláčik vyzerá výborne, ale mne toľko bielkov nezostáva.Možno skúsim upiecť jeden plát a rozrezať na tri pásy, aj keď bude len biely. V každom prípade recept odkladám, tá plnka sa môže zísť aj k inému cestu.
cica2
wau, ďalšie tvoje nádherné rezy. Si velmi šikovná a ako krásne nakrájané, asi sa prídem zaučiť:))
vavan
@cica2 Ďakujem za toľkú tvoju chválu červenám sa až k ponožkám
neviem či by som ťa voľačo naučila ja to krájam s pomocou pravítka a
šablóny vystrihnutej s kartónu takže to nie sú moje ruky ale moje skvelé pomôcky:-))),ale kľudne prídi si vítaná
vavan
@sovka áno sú to karamelky,a cesto si môže každý spraviť ako mu vyhovuje fantázii sa medze nekladú zas vznikne nový recept.
3sandra3
tiež som ešte nevidela tieto cukríky, ale asi preto, lebo nechodievam do priehradok s cukríkmi,,, no rezy sú fantastické,,,, musím vyskúšam, karamelky mám rada
kata50
Tak ten je perfektný. A tá kombinácia farieb-nemá chybu :-))
matased
Aj mne sa páči všetko - foto, popis a výsledok! Vyskúšam....
vavan
Ďakujem Všetkým za milé komentáre,tak hor sa do pečenia a nech Vám chutí.
vierik
Cukríky sú už doma,už sa teším na ne :-)
vavan
@hubarka35 Ďakujem som rada že sa ti páčia,s inými cukríkmi som to neskúšala,ale doporučujem ti to s týmito oni im dávaju tú správnu chuť.
tefalka
...môžem sa spýtať tá sladká smotana sa kde použije ?? v popise sa už nespomína, nie náhodou poliať korpus ??? ...dakujem
vavan
@tefalka :BODč.4/Do vychladnutého krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
tefalka
už to teraz chápem,myslela som že ked "sladká" sa nedá vyšľahať,tak to bude na šľahanie...Ďakujem pekneeee
cica2
@vavan , ďakujem:)) ja aj podľa pravítka môžem krájať a aj tak to nakrájam krivo, ups, chi:))
ancicka
Musím si všimnúť tie cukriky,ked natrafím,tak bude koláč.
vavan
@dusan95843 som rada že chutilo aj u nás sú veľmi obľúbene,len tie cukríky je teraz veľmi ťažko dostať
ailuj82
Upečené, len som zvedavá, ako budú chutiť... Ja totiž také cukríky nemusím :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia