Šťuka plnená hlivou ustricovou

eraserhead - fotkaeraserhead, 20. novembra 2011

Šťuka severná (Esox lucius)

25 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1,2 kg
0,8 kg
1 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ak máte možnosť použiť čerstvú - živú, urobte tak. Keď budete pitvať rybu berte do úvahy že čím menší rez spravíte o toľko budete neskôr menej šiť. Na druhej strane však čím dlhší bude rez tým lepšie zbavíte rybu vnútorností a neporušíte ich (odložíme si ikry, pečeň).

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak necháme prevoniať na oleji a do mäkka.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nasekanú čerstvú hlivu a petržlenovú vňať.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 3
  4. 4

    Po chvíli pridáme šťavu z citróna. A dusíme 10-15 minút.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 4
  5. 5

    Šťuku jemne osolíme a okoreníme zvnútra. Rybu si z časti zašijeme a naplníme vymačkanou (zbavenou tekutiny) zmesou hlivy a petržlenu. Tú tekutinu čo vymačkáme si odložíme.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec rybu dôkladne zašijeme aby počas pečenia plnka nevytiekla.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 6
  7. 7

    Rybu jemne potrieme olejom osolíme a okoreníme. Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C na 40 minút. (závisí od veľkosti ryby). Počas pečenia ak by sa príliš vysúšala a aby náhodou nepraskala koža polievame tekutinou čo nám ostala z hlivy.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo.

    Šťuka plnená hlivou ustricovou - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne69
Ryby zboznujem, ale s hubami som este nemala tu cest.Nejak mi to neslo dohromady.A oboje mam rada,o hlive ani nehovoriac.Takze za vyskusanie to rozhodne stoji.
evusik
ryby milujem, robím aj s hríbami, ale šťuku som naposledy jedla asi tak pred dvadsiatimi rokmi.... musela byť výborná :-)
celero
pekny recept. na vianoce takuto urobim. inak paradny steh :)
lyali
Krásny rybí recept. Štuku som zatiaľ nemala príležitosť jesť. Skúsim asi s inou rybou. KK :-)
bozulka
Dostala som od brata 2 šťuky,žial sú v mrazáku...ale jednu určite urobím takto.Takáto úprava nám bude určite chutiť.
celero
takze urobila som ju. s citronovo-vinovou omackou. bolo to VYBORNE :) vdaka za recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia