Sušené citrusy

bylinka12345 - fotkabylinka12345, 11. augusta 2012

FOTO STE NEROBIL VY, JE STIAHNUTÉ Z INÉHO WEBU. RECEPT VÁM NEUVEREJNÍME. REDAKCIA. Tento recept sa používa predovšetkým na dekoratívne účely, ale z pomletých vysušených Zobraziť celý popisFOTO STE NEROBIL VY, JE STIAHNUTÉ Z INÉHO WEBU. RECEPT VÁM NEUVEREJNÍME. REDAKCIA. Tento recept sa používa predovšetkým na dekoratívne účely, ale z pomletých vysušených citrusov sa dá použiť ako liek z Čínskej medicíny ( pred použitím kontaktujte svojho obvodného lekára ) .

15 minút
príprava
360 minút
na 65 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
3 ks
2 ks
1 ks
1 ks
dekoratívne účely
dekoratívne účely
dekoratívne účely
dekoratívne účely
dekoratívne účely
dekoratívne účely
dekoratívne účely




Postup

  1. 1

    Citrusy umyjeme a jednoducho nakrájame cca. na 0,5- 0,8 cm tenké plátky.

  2. 2

    Na plech natiahneme papier na pečenie, poukladáme citrusy a sušíme pri nízkej teplote do 80°C vo vyhriatej elektrickej rúre niekoľko hodín. Opatrne aby sa ovocie rýchlym sušením nepokrivilo necháme na elektrickej rúre pootvorené dvierka.

  3. 3

    Na citrusy cez sušenie dohľiadame.

  4. 4

    Keď už sú hotové, nadekorujeme ich alebo ich so sušenými jablkami zavesíme na vianočný stromček.

  5. 5

    Citrusy sa dobre sušia aj na vykurovacích telesách akými sú klasické radiátory, alebo jednoducho navlačené na šnúrke. Takto vám navyše prevoňajú doslovne celý byt.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia