Syrovo-šunkové slimáky

anonym - fotkaanonym, 4. júla 2014
Syrovo-šunkové slimáky
Foto: anonym

Suroviny

1 bal. rozmrazené
3 ks (syrokrém trojuhloníkový)
2 PL
 (štipka-na špičku noža)
 štipka
 štipka
250 g
 na potretie
 trošku strúhaný (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na široký a dlhý plát.

  2. 2

    Syrokrém, smotanu, vegetu, korenie a papriku zmiešame a nahrubo natrieme na cesto.

  3. 3

    Na celú plochu rozložíme tenké plátky šunky. Cesto po dĺžke zavinieme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 60-90 minút.

  4. 4

    Stuhnuté krájame na centimetrové kolieska. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme tymiánom. Na vrch môžme dať aj strúhaný syr. Pečieme pri teplote 200 °C cca 30 minút.

Diskusia k receptu

ivav
slimáky vyzerajú veľmi dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia