Sedliacke kurča

eraserhead - fotkaeraserhead, 28. septembra 2011

Chuťovo výrazné a jednoduché na prípravu

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 ks
2 ks
3 ks -čerstvé lístky
3 ks
2 vetvičky
2 vetvičky
400 ml




Postup

  1. 1

    Na dostatočne veľkú panvicu dáme trochu oleja, na štvrtinky nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Sedliacke kurča - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme naporcované a osušené kurča, rozmarín, bobkový list, tymián, šalviu. Všetko spolu necháme na plameni prevoniať. Jemne posolíme (zabudnite na 250g kuchynského ochucovadla). Na "živom" ohni upravujeme asi 15 minút.

    Sedliacke kurča - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme dobré víno a toto necháme odpariť (dobré neznamená lacné a naopak). Na varenie nikdy nepoužívajte zlé-pokazené víno, takéto vždy vyhodťe.

    Sedliacke kurča - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa víno odparilo pridáme nahrubo nakrájané zemiaky nie úplne prikryjeme a upravujeme 10 minút. Pokrievku dáme dole a upravuje ďalších asi 15 minút. Okamžite podávame.

    Sedliacke kurča - obrázok 4

Diskusia k receptu

alexdidi
Príma, aj bez fotiek, zatiaľ, aspoň mne sa neotvorili.......
alexdidi
Tak už je tu aj foto, takže ešte lepšie, lebo jeme aj očami....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia