Foto: eraserhead
Chuťovo výrazné a jednoduché na prípravu
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na dostatočne veľkú panvicu dáme trochu oleja, na štvrtinky nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
2
Ďalej pridáme naporcované a osušené kurča, rozmarín, bobkový list, tymián, šalviu. Všetko spolu necháme na plameni prevoniať. Jemne posolíme (zabudnite na 250g kuchynského ochucovadla). Na "živom" ohni upravujeme asi 15 minút.
-
3
Pridáme dobré víno a toto necháme odpariť (dobré neznamená lacné a naopak). Na varenie nikdy nepoužívajte zlé-pokazené víno, takéto vždy vyhodťe.
-
4
Keď sa víno odparilo pridáme nahrubo nakrájané zemiaky nie úplne prikryjeme a upravujeme 10 minút. Pokrievku dáme dole a upravuje ďalších asi 15 minút. Okamžite podávame.
Diskusia k receptu