Silvestrovský jazyk

2010 - bez fotky2010, 31. decembra 2010
Silvestrovský jazyk
Foto: 2010

Vsetko najlepsie v Novom roku, my uz to mame za nami. Ryba sa da pripravit aj tak inak , rychlo po azijsky vyprazana v Zobraziť celý popisVsetko najlepsie v Novom roku, my uz to mame za nami. Ryba sa da pripravit aj tak inak , rychlo po azijsky vyprazana v celku v ochutenom cesticku jednoduchy recept ale pozor na deti , prska ked sa oblieva horucim olejom.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1/2 hrnceka
  podľa potreby
 nasekaná
2 struciky  nakrajany na male kusky
1 cm nakrajany nadrobno
1  /feferónka/
1lyzica
1




Postup

  1. 1

    My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska ...) Odlozime na papierovu servitku.

  2. 2

    Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli ochutime rybaciou omackou .

  3. 3

    Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.

    Silvestrovský jazyk - obrázok 3

Diskusia k receptu

jerica
samé dobré suroviny ktoré mám rada :-)) mňamka:-))
dorisa
Všetko dobré do nového roku želám, ryba vyzerá nádherne, určite aj chutila skvelo.
palokuchki
Velmi pekne naservirovane a urcite aj chutne. Vsetko najlepsie v Novom roku!!!
2010
Aj Vam este raz vsetko najlepsie, velmi jednoducha priprava ,vyborny vysledok, prvy krat sme robili morsky jazyk, ( sole).Tym ze stale prsi daako im neslo nachytat krevety .
egreska
super receptík,a to mäsko je fantasticke ,krehučké...oco ich nachytal kopec v Nórsku..delikatesa!!!
2010
egreska, mas pravdu morsky jazyk je hodnoteny ako jedna z najlepsich morskych ryb.
afataga
ze žufaňa :-))) to hovorila moja babka, tiez dobry rcp, aj zufanu mam :-)