Škoricové francúzske toasty s Grand Marnierom

2010 - bez fotky2010, 31. mája 2010
Škoricové francúzske toasty s Grand Marnierom
Foto: 2010

Je tu viacej receptom na sladke francuzke toasty toto je nasa varianta na recept pre dospelakov. Takze sladke skoricove francuzke toasty s hrozienkami marinovanymi Zobraziť celý popisJe tu viacej receptom na sladke francuzke toasty toto je nasa varianta na recept pre dospelakov. Takze sladke skoricove francuzke toasty s hrozienkami marinovanymi v Grand Marnier liqueur.( Hrozienok viac...su super)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50  g
50  ml
3 ks
1/2 PL
1
2  lyzice




Postup

  1. 1

    U nas je toastovaci chleba biely anglicky je aj tak sladky takze netreba vyberat. S formickou na keksy alebo akukolvek mame aby sa nam dalo ekonomicky vyrezat z toastu povyrezavame "keksiky". Vajicko si naslahame so skoricou ( mi sme nedali mlieko). Do misky s liquerom si dame namarinovat hrozienka ( mi sme mali zmes rozlicnych druhov a velkosti) -treba dat viac su uplne super aj bez toastov. Koru pomaranca nakrajame na jullien a odstranime bielu horku duzinu. Do osladenej vody dame na kratko povarit pasiky pomaranca.

  2. 2

    Do rozohriateho masla dame vyprazat obalene toasty ktore sme tesne pred vlozenim pocukrovali hnedym cukrom aby nam skaramelizoval na toastoch pri vprazani, otacame raz.Mi sme robili porcie samostatne. a tesne pred skoncenim vyprazania sme vhodili scedene marinovane hrozienka k toastom POZOR ! to zacne horiet na par sekund.

  3. 3

    Servirovali sme ozdobene pomarancovou korou a zaliali marinovacim liquerom a podla chuti este dozdobili hnedym krystalovym cukrom. (Kto chce len chut -nealkoholicke da liquer prevarit spolu s hrozienkami). PS: Ked sa prida vanilkova zmrzlina nikdo neuhadne ze su to obycajne topinky.

Diskusia k receptu

evusik
@2010 takéto toustíky robím aj, väčšinou keď nás doma chytí mlsná, hrozienka máme v pol litrovej fľaši namočené v rume stále, len priebežne dopĺňam buď hrozienka alebo stav rumu. Ale čo ma najviac zaujalo je hnedý cukor, ktorý použiješ tak aby skaramelizoval, to musím vyskúšať ..... krásne foto, ako vždy
2010
tak evusik skus Grand Manier,,, mam to od kamarata sef kuchara.
Skus este hodit tie hrozienka medzi toasty , show ako v drahej restike...
forneta v bode 3 je nealko verzia...
tinca
@2010 neviem či sa u nás ten likér dá zohnať, krásne foto. @evus ík to je fajn nápad s tými hrozienkami, len či by som na ne nechodila aj mimo pečenia.
sjuz
juj, toto je dobrýý recept! ukladám:) 2010 - ty si zmenil svoju tvár - priznám sa, tiež som si chcela dať čili , ale červené :))
neviem však skĺbiť to čo milujem dokopy - mačky a čili :)))
honestka
a navyse Granda do kaliska, to bude ako stvorene pre manzela, yummy!
isar
Mám poznámku ku pomarančovej kôre: kúpenské pomaranče sú ošetrené jedovatým difenilom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia