Foto: vavan
slaná pochúťka
na 170 °C
Suroviny
Kvások: | |
20 g čerstvé (kocka) |
|
1 KL |
|
1/2 dcl vlažné |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1 KL |
|
1/2 dcl |
|
2-2,5 dcl vlažná |
|
2 KL |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
|
pretlačený |
|
|
Postup
-
1
Do šálky si dáme 20gdroždia,1KLcukru zalejeme mliekom a kvások necháme vykysnúť
-
2
Do misy si dáme múku,soľ,vykysnutý kvások,zatiaľ len 2 dcl vlažnej vody v ktorej roztopíme 2 KL medu
-
3
zamiesime mäkké cesto,ak je potrebné pridáme ešte trochu vody.Ruky si namastíme olejom a vypracujeme cesto až kým sa nám nelepí na misu.
-
4
Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť 45 minút
-
5
Plech si poriadne vymastíme olejom,capneme tam vykysnuté cesto a roztlačíme prstami po celej ploche plechu.Celé potrieme olejom,paradajky si nakrájame na plátky a poukladáme na koláč.Posypeme morskou soľou a upečieme pri 170°C 25minút.Medzitým si pripravíme cesnakový olej 3PL oleja,1KL bazalky a roztlačený cesnak podľa chuti zmešame a ešte horúci koláč potrieme po upečení cesnakovým olejom.
-
6
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu