Slaninkový bochník fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 19. marca 2011
Slaninkový bochník (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento slaninkový bochník je chutný aj sám o sebe.

1 a 1/2 hod. minút
príprava
30 minút
na 200°C,15 min a 15 mi °C

Suroviny

600 g
1/2 l
1 PL rovná
1 PL
1 čl
1 ks čerstvé
1 PL
100 g ,nakrajana na drobno
 ,sezam a soľ na posýpanie




Postup

  1. 1

    Do misky dáme vodu,cukor a rozmrvíme droždie.Ked droždie sa troška rozmočí ,pridáme rascu,soľ,slaninku,ocot a múku. Vypracujeme cesto.Všetko dobré vytrepávame,tak aby sa robili bublinky a cesto odchadzalo od varechy.

    Slaninkový bochník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste.

    Slaninkový bochník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnúte cesto vyvaľame na pomúčenej doske a rozdelíme na dva častí.

    Slaninkový bochník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto dáme na okrúhly plech ,potrieme vodou ,narežeme štvorcové zárezy a posýpeme rascou, sezamom a hrubšou soľou.Necháme ešte podkýsnuť aspoň 15 min.Rúru si nahrejeme na 200°C a dáme cesto do rúry. Po 15min. teplotu stiahneme na 100°C a necháme ešte 15 min.piecť.Pečieme na spodnej priečke rúry.Na dno rúry postavíme ohňovzdornú misku s vodou.

    Slaninkový bochník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení bochník ešte ráz zľahka pretrieme studenou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.Dobrú chuť!

    Slaninkový bochník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

vladkaku
Mňam, všetky slané dobroty zbožňujeme, ukladám a večer pripravím,:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia