Slávky gratinované

eraserhead - fotkaeraserhead, 11. decembra 2011

Slávka jedlá (Mytilus edulis)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
80 g
3 PL
1
1
50 g
0,2 l




Postup

  1. 1

    Mušle dôkladne umyjeme a zbavíme "fúzov". Otvorené mušle vyhodíme.

    Slávky gratinované - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme víno nasekanú čili papričku 1 polievkovú lyžicu petržlenu a cesnak.

    Slávky gratinované - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme umyté mušle a zakryjeme. Na živom ohni mušle otvoríme.

    Slávky gratinované - obrázok 3
  4. 4

    Stačí takto. Mušle vyberieme a uložíme do tepla.

    Slávky gratinované - obrázok 4
  5. 5

    Tekutinu čo nám ostala prefiltrujeme a taktiež odložíme.

    Slávky gratinované - obrázok 5
  6. 6

    Do nádoby si dáme nastrúhaný chleba, zvyšný petržlen a syr. Môžete podľa chuti doplniť čerstvo zomletým korením.

    Slávky gratinované - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme prefiltrovanú tekutinu a vypracujeme hmotu na krémovú konzistenciu.

    Slávky gratinované - obrázok 7
  8. 8

    Slávka väčšinou ostane prichytená na jednej strane mušle, takže túto stranu mušle naplníme pripravenou zmäsou. Jemne pokropíme olejom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200 C na 10 minút

    Slávky gratinované - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
krásne úvodné foto, nejedla som nič také:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia