Foto: eraserhead
Slávka jedlá (Mytilus edulis)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mušle dôkladne umyjeme a zbavíme "fúzov". Otvorené mušle vyhodíme.
-
2
Do hrnca dáme víno nasekanú čili papričku 1 polievkovú lyžicu petržlenu a cesnak.
-
3
Pridáme umyté mušle a zakryjeme. Na živom ohni mušle otvoríme.
-
4
Stačí takto. Mušle vyberieme a uložíme do tepla.
-
5
Tekutinu čo nám ostala prefiltrujeme a taktiež odložíme.
-
6
Do nádoby si dáme nastrúhaný chleba, zvyšný petržlen a syr. Môžete podľa chuti doplniť čerstvo zomletým korením.
-
7
Pridáme prefiltrovanú tekutinu a vypracujeme hmotu na krémovú konzistenciu.
-
8
Slávka väčšinou ostane prichytená na jednej strane mušle, takže túto stranu mušle naplníme pripravenou zmäsou. Jemne pokropíme olejom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200 C na 10 minút
Diskusia k receptu