Foto: alique
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
0,5 l |
|
Smotanová pena: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Kakaová pena: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme šľahačom, pridáme kryštáľ cukor. Dobre vyšľaháme. Pridáme kakao a olej. Nezabudneme pridať aj žĺtky. A nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre premiešame a cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C. Pečieme 35 - 45 min. Po upečení ponecháme vychladnúť a papier na pečenie stiahneme dole. Cesto pokropíme rumom.
- 2
Kakaová pena : 500 ml šľahačky vyšľaháme aj s medom. Želatinu urobíme podľa návodu na obale, a letnú ju vmiešame do šľahačky. Kakaovú penu hneď natrieme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si urobíme smotanovú penu. Vlastne postup je ten istý ako pri kakaovej len bez kakaa. Smotanovú penu natrieme rovnomerne na kakaovú a dáme stuhnúť do chladničky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu