Smotanové rezy

alique - fotkaalique, 10. mája 2013
Smotanové rezy
Foto: alique

Suroviny

6 ks
6 PL
2 PL
5 PL
1 ks
0,5 l
Smotanová pena:
500 ml
1 ks
1 PL
Kakaová pena:
500 ml
1 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme šľahačom, pridáme kryštáľ cukor. Dobre vyšľaháme. Pridáme kakao a olej. Nezabudneme pridať aj žĺtky. A nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre premiešame a cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C. Pečieme 35 - 45 min. Po upečení ponecháme vychladnúť a papier na pečenie stiahneme dole. Cesto pokropíme rumom.

  2. 2

    Kakaová pena : 500 ml šľahačky vyšľaháme aj s medom. Želatinu urobíme podľa návodu na obale, a letnú ju vmiešame do šľahačky. Kakaovú penu hneď natrieme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si urobíme smotanovú penu. Vlastne postup je ten istý ako pri kakaovej len bez kakaa. Smotanovú penu natrieme rovnomerne na kakaovú a dáme stuhnúť do chladničky

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia