Terina z chobotnice s rukolou a olivami

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 5. septembra 2017
Terina z chobotnice s rukolou a olivami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
300 ml
5 g
5 g
3 g
80 g
600 g (malé)
4 plátky
120 g
60 g
50 ml
50 ml
10 g
20 g
3 g
10 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  2. 2

    Varíme asi pol hodiny, kým chobotnice nezmäknú. Do hrnčeka nalejeme med, sójovú omáčku a 200 ml vody. Zohrejeme asi na 60 °C, pridáme želatínu a miešame, pokiaľ sa želatína neroztopí.

  3. 3

    Kovovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, naukladáme do nej uvarené chobotnice, mrkvu, koriander a jarnú cibuľu. Následne formu zalejeme roztopenou želatínou a vložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny. Podávame s olivovým olejom, miešaným šalátom, rukolou, čiernymi olivami a so sušenými paradajkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia