Tiramisu

moncicak28 - bez fotkymoncicak28, 6. novembra 2012
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
5 lyžíc
500 g
36 ks
1 hrnček
1 hrnček
1/2 tabuľky
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Elektrickým šľahačom si vymiešame žĺtky a cukor. Vznikne nám hustý, ale ľahký a nadýchaný krém.

  2. 2

    V inej čistej miske ušľaháme z bielkov tuhý sneh. K dobrému výsledku nám môže pomôcť pár zrniek soli. Do vymiešaných žĺtkov s cukrom vmiešame mascarpone a potom stierkou sneh.

  3. 3

    Piškóty naukladáme tesne vedľa seba do plochej misy. Pomocou lyžičky ich zakvapkáme kávou a rumom. Pozor, aby piškóty neutopili, rýchlo by navlhli a premenili sa na kašu.

  4. 4

    Posledný krok k tiramisu je už úplne jednoduchý. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, posypeme polovicou nastrúhanej čokolády a tiež o trochu viac ako polovicou kakaa. A ešte raz: piškóty pokvapkané rumom a kávou, krém a stop. Tiramisu sa potrebuje aspoň 12 hodín chladiť. Až potom ho poprášime zvyšným kakao, čokoládou a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

frezia
Pozrela som do Sophias kucharky,ona pouzila pomarancovy liker,moj muz pouziva amaretto a vecchia romagna.Konak nemusi byt tiez zly.
ledabolka
..ja robim prave talianske..aj piskoty..Amaretto je lepsie ako rum..
..cukor hnedy len 2 PL a kakao len raz na koniec.. :)
astheart
Já mám strach z těch syrových vajec! Posledně při pečení třeného těsta jsem jen olízla vařečku a jak jsem pak běhala! :DDDDDD
ejmepb
Tie vajcia upravujem nad parou a je to v pohode, bezpečné.
kata50
Presne tak !!!! Nikdy surové vajcia. Ináč tiramisu je fajn. Je to pochúťka-lahôdková :-))