Tofu burger

waldo88 - bez fotkywaldo88, 27. mája 2015
Tofu burger
Foto: waldo88

Burger vhodný aj pre vegetariánov a vyznávačov zdravého životného štýlu

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ČL sekaný
štipka
štipka
1 PL
1 ks celozrnná
1 ČL
2 ks mladé listy
2 plátky
2 PL tmavé
štipka sekaná




Postup

  1. 1

    Tofu rozmačkáme, posolíme, okoreníme, pridáme tymián a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z nej jednu placku tenkú zhruba 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút zatuhnúť.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, tofu dlhšie orestujeme z oboch strán do zlata. Žemle rozdelíme, na grile všetky časti otoustujeme z obivoch strán.

  3. 3

    Na spodný diel dáme polovicu lyžičky tatárky, šalát, plátky paradajky. Položíme opečené tofu, pomažeme druhú časť žemle tatárskou omáčkou Hellmann’s a posypeme nasekanými olivami a pažítkou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia