Foto: waldo88
Burger vhodný aj pre vegetariánov a vyznávačov zdravého životného štýlu
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 ČL sekaný |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 ks celozrnná |
|
1 ČL |
|
2 ks mladé listy |
|
2 plátky |
|
2 PL tmavé |
|
štipka sekaná |
|
Postup
-
1
Tofu rozmačkáme, posolíme, okoreníme, pridáme tymián a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z nej jednu placku tenkú zhruba 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút zatuhnúť.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, tofu dlhšie orestujeme z oboch strán do zlata. Žemle rozdelíme, na grile všetky časti otoustujeme z obivoch strán.
- 3
Na spodný diel dáme polovicu lyžičky tatárky, šalát, plátky paradajky. Položíme opečené tofu, pomažeme druhú časť žemle tatárskou omáčkou Hellmann’s a posypeme nasekanými olivami a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu